ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!



21-7-2023

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Ιδιαίτερα οι συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί μέσω του προγράμματος μακροχρόνιας ανεργίας της ΔΥΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανασφάλεια που δημιουργεί η σύμβαση ορισμένου χρόνου και η ανάγκη να συμπληρώσουν τα ένσημα που απομένουν για τη σύνταξή τους.

Η εργοδοσία εκμεταλλεύεται αυτή τη συνθήκη για να τους χρησιμοποιεί ως πολυεργαλεία και να τους επιβάλλει άλλου είδους εργασία ή/και διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Πριν λίγες εβδομάδες συνάδελφοι από τον έλεγχο και την έκδοση εισιτηρίων βρέθηκαν να κάνουν “προμόσιον” απρόσωπων καρτών για να καλυφθεί έστω προσωρινά η έλλειψη ρολών εισιτηρίων στα ΑΜΕΚ. Πιο πρόσφατο είναι το περιστατικό συναδέλφισσας εκδότριας που της ζητήθηκε να εργάζεται σε καθημερινή βάση 10ωρα για να μείνει 2 ώρες παραπάνω ανοιχτό το εκδοτήριο.
Όσο μεγαλώνει η εργασιακή ανασφάλεια τόσο θα ξεσαλώνει η εργοδοσία.

Η ΔΑΣ ΣΤΑ.ΣΥ. βρίσκεται σταθερά στο πλευρό όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα συνάδελφό μας ανυπεράσπιστο στις ορέξεις της εργοδοσίας.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός