ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ.



21-7-2023

Την Πέμπτη 20/07 κλιμάκιο της ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ έκανε περιοδεία σε χώρους εργασίας. Στο αμαξοστάσιο Ελαιώνα Και Σεπολίων, σε εκδοτήρια και σταθμαρχεία για vα συζητήσουμε με τους εργαζόμενους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από τον μισθό, την ακρίβεια και την έλλειψη προσωπικού μέχρι τον καύσωνα, την απουσία μέσων προστασίας, την ελλιπή ενημέρωση και την προστασία της υγείας και της ζωής μας.

Διαπιστώσαμε ότι τελικά για άλλη μία φορά η διοίκηση αδιαφορεί για τους εργαζόμενους. Παρόλο που είναι γνωστό από τις προηγούμενες μέρες για τον καύσωνα, βρήκαμε εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες όπως αναφέρονται στην εγκύκλιο που έχει εκδοθεί το προηγούμενο διάστημα, να εργάζονται κανονικά και η απάντηση των προϊσταμένων τους ήταν ότι δεν υπάρχει ενημέρωση. Κατόπιν άμεσης τηλεφωνικής παρέμβασής μας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο υπήρξε δέσμευση ότι θα σταλεί άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι. Στην πραγματικότητα όμως η σχετική ενημέρωση έγινε αργά το μεσημέρι.

Η διοίκηση ενδιαφέρεται αποκλειστικά να πηγαίνουν τα τρένα πέρα — δώθε, να είναι ανοιχτοί οι σταθμοί και τα εκδοτήρια, να γίνονται έλεγχοι, να γίνεται η συντήρηση και η επισκευή των τρένων. Τους είναι παντελώς αδιάφορα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς.

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι μόνο ο οργανωμένος και μαζικός αγώνας των εργαζομένων μπορεί να διασφαλίσει την προστασία της υγείας μας.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε να διακινδυνεύουμε τη ζωή μας και την υγεία μας επειδή άργησε να σταλεί κάποιο e-email ή κάποιος διευθυντής δεν ενημέρωσε τους υφισταμένους του.

Να αναλάβει τις ευθύνες της η διοίκηση και να φροντίσει να μην έρθει κανένας εργαζόμενους που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας για εργασία αυτές τις μέρες.

Η Δ.Α.Σ. – ΣΤΑ.ΣΥ το ξεκαθαρίζει για μια ακόμα φορά:
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός