ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Η δημόσια συγκοινωνία απειλείται με κατάρρευση



 

Η δημόσια συγκοινωνία απειλείται με κατάρρευση προειδοποίησε, μιλώντας στο «One», ο Θανάσης Οικονόμου, οδηγός και μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ με τη ΔΑΣ.

Τόνισε πως δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για δημόσιες υποδομές όπως για αγορά οχημάτων και για τα συνεργεία ενώ στάθηκε στην υποστελέχωση, λέγοντας πως ακόμα και από τις προσλήψεις που έγιναν το 2021, οι εργαζόμενοι φεύγουν λόγω του χαμηλού μισθού του ενιαίου μισθολογίου.

«Έχουμε οχήματα που είναι 25 ετών και αναγκαστικά βγαίνουν στον δρόμο» κατήγγειλε ο Θανάσης Οικονόμου, προσθέτοντας πως «τα οχήματα μέσω leasing σε πολλές περιπτώσεις είναι ακατάλληλα, οχήματα με δύο πόρτες ή τέσσερα σκαλοπάτια, που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συγκοινωνιών της Αθήνας.

Συμπλήρωσε ότι πολλά από τα οχήματα μέσω leasing που έχουν έρθει στην Αθήνα, εκτός του ότι είναι μεταχειρισμένα με πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα, είναι άλλων προδιαγραφών από τις αναγκαίες και «μη παραγωγικά».

Αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης του ωραρίου των οδηγών, αλλά και στο ότι οι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται στα 62 έτη, κάτι που είναι επικίνδυνο λόγω ηλικίας και υπογράμμισε πως απαιτείται άμεσα η αγορά νέου στόλου χωρίς καθυστερήσεις και προσλήψεις. «Παλεύουμε για δημόσιες αστικές συγκοινωνίες γιατί αυτό πιστεύουμε ότι είναι η λύση για να μπορεί ο κόσμος, ο φτωχός, ο εργαζόμενος να μετακινηθεί φθηνά και με ασφάλεια», κατέληξε .

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός