Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στην πολιτική του «πάμε κι όπου βγει» που θωρακίζει τα συμφέροντα των λίγων.



24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στην πολιτική του «πάμε κι όπου βγει» που θωρακίζει τα συμφέροντα των λίγων.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους νέοι σε ηλικία. Τίποτα δεν άλλαξε από τότε.
Η απεργία που αποφάσισαν συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, είναι ο δρόμος για να υπερασπιστούμε τη δική μας ζωή, τα δικαιώματά μας, το μέλλον των οικογενειών μας.

Απεργούμε για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Θέλουμε αυξημένο και τον (μελλοντικό) συντάξιμο μισθό μας και αυτό δεν μπορεί να γίνει με τη χορήγηση τροφείων που δεν έχουν ασφαλιστικές εισφορές.
Απεργούμε για να μονιμοποιηθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου οι νέοι μας συνάδελφοι και να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους.
Απεργούμε για να αυξήσουμε την αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης που καταβαραθρώθηκε με τις διατάξεις του μνημονιακού νόμου Βρούτση.
Απεργούμε για να κατοχυρωθεί το ανθυγιεινό επίδομα στα 150 ευρώ για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους που εργάζονται στην υπηρεσία Κίνησης, Συντήρησης και στα αμαξοστάσια.
Απεργούμε για να καταργηθεί το άρθρο 32 του νόμου 4903 που αναζητά από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ το -10% από Δώρα-Επιδόματα Αδείας κλπ. ως «αχρεωστήτος καταβληθέντα» ποσά από το 2016 !
Απεργούμε για ωράριο εργασίας 7ωρο-5ημερο-35ωρο με πλήρεις αποδοχές.
Όχι στη δουλειά σε ημέρες ανάπαυσης και κανονικής άδειας.
Απεργούμε για να επανέλθουν τα 119 ρεπό για όλους τους εργαζόμενους.
Απεργούμε για να επανέλθουν ο 13ος και 14ος μισθός.
Για εμάς τα δώρα και το επίδομα άδειας δεν είναι «περασμένα ξεχασμένα».
Απεργούμε για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στα αμαξοστάσια.
Για την αποκατάσταση των βλαβών ή αντικατάσταση των καθισμάτων των οδηγών, μπάρες ασφαλείας για τους επιβάτες και κλειστή καμπίνα οδηγού σε κάθε νέο λεωφορείο.
Απεργούμε για να καταργηθεί η προγραμματισμένη υπερωρία των οδηγών με αλλαγές βαρδιών στα τέρματα.
Απεργούμε για να επιστραφούν τα παράτυπα πρόστιμα για τα rapid test
Απεργούμε για να επιστραφούν τα χρήματα (7 εκ. ευρώ) που χρωστάει ο ΟΑΣΘ στους εργαζόμενους για να αναταχθεί ο Συνταξιοδοτικός Λογαριασμός.
Απεργούμε ενάντια στις τεράστιες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Απεργούμε για να μην συμμετέχει η χώρα μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς όπως της Ουκρανίας, της Παλαιστίνης, της Υεμένης
και αλλού. Η Ελλάδα δεν έχει σύνορα στην Ερυθρά Θάλασσα !

Καλούμε το προεδρείο και τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δ.Σ. να πάρουν απόφαση για την απεργία. Να «στεναχωρήσουμε» τον 6ο όροφο της Παπαναστασίου 90 και το Υπουργείο για να καταλάβουν ότι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ δεν αρκούνται σε «κουπόνια» και απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς.
Ας πάρουμε παράδειγμα τους αγρότες που όταν πήραν την απόφαση και βγήκαν στους δρόμους τότε άρχισαν όλοι –κυβέρνηση και ΜΜΕ-να ασχολούνται και να «αναγνωρίζουν» το πόσο δίκιο έχουν!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 10:30 Άγαλμα Βενιζέλου

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός