Στις 28 Φλεβάρη να μην κινηθεί κανένα Τρόλεϊ, να μην δουλέψει κανένα αμαξοστάσιο.



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι την Τετάρτη 28 Φλεβάρη συμμετέχουμε όλοι στην 24 ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει δεκάδες εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη τη χώρα.

Ξεχωριστή σημασία έχει για εμάς τους εργαζόμενους της ΟΣΥ η ομόφωνη απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, καθώς και της ΟΣΜΕ που μας καλύπτει για να κάνουμε απεργία και να μην κινηθεί κανένα Τρόλεϊ, να μην δουλέψει κανένα αμαξοστάσιο.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες στις 28/02 απεργούμε γιατί δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην εκτίναξη της ακρίβειας.

Απεργούμε γιατί συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά και δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί.

Ένας χρόνος που είδαμε το εισόδημά μας να εξαϋλώνεται, τη δουλειά να εντείνεται καθημερινά και την ανασφάλεια για το τι θα αντιμετωπίσουμε στη βάρδια και το πώς θα γυρίσουμε σπίτι να γίνεται ο κανόνας. Ένας ακόμη χρόνος που δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της ζωής και της υγείας μας, ούτε των επιβατών που μεταφέρουμε.

Δεν πάει άλλο!

Στις 28 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες πρέπει να βρεθούμε μαζικά, συλλογικά και οργανωμένα στο δρόμο, στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Η συμμετοχή μας σε αυτή την απεργία έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί θα δείξει τόσο προς την κυβέρνηση όσο και στην εργοδοσία ότι δεν βολευόμαστε με τα ψίχουλα που μας δίνουν.

Συνάδελφοι, είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για υπογραφή νέας ΣΣΕ, έχει ήδη καθυστερήσει, ενώ οι πλειοψηφίες των σωματείων έχουν αφήσει εμάς τους εργαζόμενους στο περιθώριο.

Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε απαθείς την απαξίωση της εργασίας μας, την απαξίωση της ζωής μας.

Να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας και όχι τις αντοχές της οικονομίας.

Να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις και όχι ψίχουλα. Να απαιτήσουμε την επιστροφή 13ου και 14ου

Μισθού αυξήσεις πάνω από τον πραγματικό πληθωρισμό κατάργηση των νόμων που θέλουν να καταργήσουν τις ΣΣΕ, το δικαίωμα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση.

Να διεκδικήσουμε ασφαλείς και σύγχρονες συγκοινωνίες. Για να μην αγωνιάμε πως θα μας βρει το τέλος της βάρδιας, για να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες μετακίνησης. Να μην επιτρέψουμε να έχουμε νέα Τέμπη. Να μην ανεχτούμε να αντιμετωπίζεται η ζωή μας με τη λογική του κόστους – οφέλους.

Τώρα είναι η ώρα.

Μαζί με τους αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, μαζί με τους φοιτητές που αντιστέκονται στην – επί της ουσίας – κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Όλοι μαζί, αγρότες – εργάτες – φοιτητές, μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά. Να βάλουμε φρένο στην υποβάθμιση της ζωής μας, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στις 28 ΦΛΕΒΑΡΗ στην ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στις 28 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 10:30 π.μ. στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός