ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΗΘΕΙ!



24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024

Στις 28 Φλεβάρη 2024 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.
Στις 28 Φλεβάρη 2024, εμείς οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα παντού:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!

Στις 28 Φλεβάρη 2024 δίνουμε βροντερή, απεργιακή, απάντηση απέναντι στις διαχρονικές αιτίες οι οποίες είναι υπεύθυνες γι αυτό το έγκλημα και αποτελούν πλευρές της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που γιγαντώνει την ακρίβεια, συνθλίβει τους καθηλωμένους μισθούς μας και βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών.

Στον ένα χρόνο που πέρασε, δεν είδαμε μόνο το εισόδημά μας να εξαϋλώνεται, αλλά και τη δουλειά μας να εντατικοποιείται καθημερινά και την ανασφάλεια για το τι θα αντιμετωπίσουμε στη βάρδια και το πώς θα γυρίσουμε σπίτι, να γίνεται ο κανόνας.

Δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη την Ελλάδα έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για τις 28 Φλεβάρη. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας που με βάση την απόφασή του , οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ είμαστε καλυμμένοι για 24ωρη απεργία.

Την Τετάρτη, στις 28 του μήνα, οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες πρέπει να βρεθούμε μαζικά, συλλογικά και οργανωμένα στο δρόμο, στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Κανένας συρμός να μην κινηθεί, κανένας σταθμός να μην ανοίξει, κανένα αμαξοστάσιο να μη δουλέψει.

Η συμμετοχή μας σε αυτή την απεργία έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί θα δείξει τόσο προς την κυβέρνηση, όσο και στην εργοδοσία ότι δεν βολευόμαστε με τα ψίχουλα που μας δίνουν.

Συνάδελφοι, η διαπραγμάτευση για υπογραφή νέας ΣΣΕ έχει ήδη καθυστερήσει και οι πλειοψηφίες των σωματείων έχουν αφήσει τους εργαζόμενους στο περιθώριο . Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε απαθείς την απαξίωση της εργασίας μας, την απαξίωση της ζωής μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας και όχι τις αντοχές της οικονομίας. Να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις και όχι ψίχουλα. Να απαιτήσουμε την κατάργηση του ενιαίου μισθολογίου, των νόμων που θέλουν να καταργήσουν τις ΣΣΕ, το δικαίωμα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση.

Να διεκδικήσουμε ασφαλείς, φτηνές και σύγχρονες συγκοινωνίες. Για να μην αγωνιάμε πως θα μας βρει το τέλος της βάρδιας, για να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες μετακίνησης. Να μην επιτρέψουμε να έχουμε νέα Τέμπη. Να μην ανεχτούμε να αντιμετωπίζεται η ζωή μας με τη λογική του κόστους – οφέλους.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ!

Μαζί με τους αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, μαζί με τους φοιτητές που αγωνίζονται για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.
Όλοι μαζί, αγρότες – εργάτες – φοιτητές, μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά, να αποσπάσουμε κατακτήσεις. Να βάλουμε φρένο στην υποβάθμιση της ζωής μας, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Στις 28 Φλεβάρη ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στις 10:30 π.μ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός