Πρόταση προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.ΕΟΑΣΘ για την απεργία στις 28 Φλεβάρη



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23-2-2024

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.ΕΟΑΣΘ

Συνάδελφοι, στα πλαίσια των αποφάσεων δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα η Ομοσπονδία μας (ΟΣΜΕ) πήρε απόφαση συμμετοχής στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φλεβάρη.

Πιστεύουμε ότι κατανοείτε ότι πέρα από τα γενικά αιτήματα των εργαζομένων όλης της χώρας για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, για μέτρα κατά της ακρίβειας, για φθηνό ρεύμα, για φθηνά καύσιμα, για μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης κλπ. η συγκεκριμένη ημερομηνία φέρει το ιδιαίτερο βάρος ενός κρατικού εγκλήματος που η Ελληνική κοινωνία δεν θα ξεχάσει ποτέ !

Ενός εγκλήματος κατά 57 ανθρώπων -νέων στην πλειοψηφία- που ανυποψίαστοι επέβαιναν στο υποτιθέμενο «ασφαλέστερο μέσο μαζικής μεταφοράς» της χώρας !

Το συγκεκριμένο έγκλημα έχει άμεση συνάρτηση με τα όσα βιώνουμε και εμείς ως εργαζόμενοι στα ΜΜΜ γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι ανάλογες καταστάσεις -τηρουμένων των αναλογιών- έχουν συμβεί και στα λεωφορεία τόσο του ΟΑΣΘ, όσο και των ΚΤΕΛ.
Φωτιές σε λεωφορεία, λεωφορεία χωρίς φρένα, λεωφορεία χωρίς φώτα, λεωφορεία με πόρτες που δεν ανοίγουν ή δεν κλείνουν και άλλα πολλά.
Εργατικά ατυχήματα με τεχνίτες στα συνεργεία αλλά και με οδηγούς να πέφτουν από σκάλες στην προσπάθεια τους να βάλουν νερά στα λεωφορεία.

Το μυριόστομο σύνθημα «ή τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας» που ακούστηκε μετά το έγκλημα των Τεμπών από 2,5 εκατομμύρια διαδηλωτές σε όλη τη χώρα περιγραφεί γλαφυρά ποια είναι η αιτία πίσω από όλα αυτά.

Την Τετάρτη 28 Φλεβάρη η πόλη της Θεσσαλονίκης πρέπει να δει τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Απεργία και να διεκδικούν σύγχρονες ποιοτικές, φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο το λαό.
Με βάση την πείρα μας από προηγούμενες συμμετοχές μας σε κινητοποιήσεις γνωρίζουμε ότι αυτό θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο γιατί όλοι γνωρίζουν ποια είναι η κατάσταση στον ΟΑΣΘ και γενικά στη συγκοινωνία και είναι ευκαιρία να «χτίσουμε» την κοινωνική συμμαχία που έχουμε ανάγκη όλοι μας ως εργαζόμενοι απέναντι στην κυβέρνηση για να διεκδικήσουμε καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας.

Με βάση τα παραπάνω κρίνουμε ότι η συμμετοχή του Συνδικάτου μας με 24ωρη Απεργία είναι επιβεβλημένη ενώ οι απεργοί θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από το προσωπικό ασφαλείας με 50 λεωφορεία κόντρα στο νόμο Χατζηδάκη που θέλει το 1/3 του προσωπικού να εργάζεται στις απεργίες.

Οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στο Δ.Σ. του Σ.Ε.ΟΑΣΘ : Ηλιού Κώστας, Τσαμπάζης Στέλιος, Τσαρίδης Νικήτας

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός