ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ: ΣΧΌΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΗΕΚ.



14-5-2024

ΣΧΟΛΙΟ

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι
Το γεγονός ότι το προεδρείο του Σ.Η.Ε.Κ., ως «μπροστάρης» της εργοδοσίας ανακοινώνει τις προθέσεις της, για πληρωμή ημερών κανονικής άδειας των εργαζομένων, τις όποιες όφειλε η διοίκηση να έχει χορηγήσει στους συναδέλφους, φανερώνει το ρόλο του , το πως εννοούν τον συνδικαλισμό, αλλά και το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.
Το δικαίωμα στην άδεια έχει κατακτηθεί με αιματηρούς αγώνες και αποσκοπεί αποκλειστικά στην ξεκούραση των εργαζομένων και την προστασία τής υγείας τους.

Η άδεια δεν υπάρχει για να πληρώνεται και μάλιστα όπως το κάνει η διοίκηση μέχρι σήμερα. Δηλαδή, ρίχνοντας το «μπαλάκι» της ευθύνης στους εργαζόμενους, αποζημιώνει μόνο με ένα μεροκάματο κάθε μέρα, ενώ έπρεπε να είναι το διπλάσιο, αφού οι ημέρες των αδειών αυτών δεν έχουν χορηγηθεί με ευθύνη τής διοίκησης, λόγω τής τεράστιας έλλειψης προσωπικού. Με αυτή τη μέθοδο «χάνεται» και το ένσημο τής άδειας.

Αντί λοιπόν το προεδρείο του ΣΗΕΚ να έχει επιστήσει την προσοχή των εργαζομένων γι’ αυτό το ζήτημα έγκαιρα και να τους έχει ενημερώσει, αντί να έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υπάρχει πρωτόκολλο αδειών και αρχείο γραπτών αιτημάτων αδειών, ώστε να αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι , αιτούνται άδειες , αλλά δεν τους χορηγούνται, το προεδρείο ως γραφείο τύπου τής διοίκησης απλά πληροφορεί τα μέλη του, ότι η εργοδοσία θα πληρώσει τα υπόλοιπα των αδειών «ξεπλένοντας» τις ευθύνες τής διοίκησης.

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι
Το σωματείο είναι θεσμός των εργαζομένων και όχι «ντελάλης» τής εργοδοσίας, γι΄αυτό και είναι απαραίτητη η αλλαγή στον συσχετισμό δύναμης στο Δ.Σ. τού Σωματείου μας, με αποφασιστική ενίσχυση τής Δ.Α.Σ. – ΣΤΑ.ΣΥ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός