ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Δ.Α.Σ. ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΣΕΛΜΑ. ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ.



18-5-2024

Συναδελφισσες, συνάδελφοι,
ο εργοδοτικός κατήφορος του προεδρείου του ΣΕΛΜΑ δεν έχει τελειωμό. Η αντιδημοκρατική λειτουργία του ΣΕΛΜΑ από το προεδρείο έχει γίνει κυριολεκτικά “βαρέλι χωρίς πάτο”.

Στο Δ.Σ. του σωματείου μας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μάη το προεδρείο ισχυρίστηκε ότι δεν χρειάζεται έγκριση της πρότασης για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) από το ανώτερο όργανο του σωματείου μας, τη Γενική Συνέλευση. Είχαν μάλιστα το θράσος, να χαρακτηρίσουν τη Γενική Συνέλευση που θα έχει θέμα την έγκριση της νέας ΣΣΕ ως “εθιμοτυπική”.

Πόσο πιο ξεκάθαρα, συνάδελφοι, να το πει το προεδρείο ότι θεωρούν το σωματείο, τσιφλίκι τους; Ότι μπροστά στην προώθηση των στόχων του, που δεν είναι άλλοι από την εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και των εντολών της διοίκησης, θέλουν το “δρόμο καθαρό” από συλλογικές διαδικασίες όπως είναι η Γενική Συνέλευση με απαραίτητη απαρτία, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά τις ζωές των εργαζομένων. Γιατί η Γενική Συνέλευση μπορεί να ψηφίσει και να αποφασίσει την έγκριση άλλης πρότασης για τη νέα ΣΣΕ και όχι την πρόταση της εργοδοσίας που θέλει να υπογράψει η πλειοψηφία του ΣΕΛΜΑ με συνοπτικές διαδικασίες και να την “περάσει κολάρο” στο λαιμό των εργαζομένων με “το έτσι θέλω”.

Πόσο πιο ξεκάθαρα το προεδρείο του ΣΕΛΜΑ να το πει, ότι θέλει τους εργαζόμενους – μέλη του σωματείου μας, στο περιθώριο, άβουλους κομπάρσους, τους θέλει απλά ως ντεκόρ στα αντεργατικά σχέδια που έχει, ως χρέος προς την εργοδοσία να υλοποιήσει. Ότι για την πλειοψηφία του Δ.Σ. που έχει στα χέρια της το προεδρείο, οι εργαζόμενοι – μέλη του σωματείου μας που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για τους όρους που θα δουλέψουν και θα ζήσουν για το επόμενο χρονικό διάστημα, λογαριάζονται μόνο ως ψηφαλάκια χωρίς δικαιώματα και άποψη.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αυτή η εργοδοτική και κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΕΛΜΑ που διοικεί με αυτόν τον τρόπο το σωματείο, δηλαδή με αντιδημοκρατικές μεθόδους, χωρίς κανένα σεβασμό στα μέλη του, “πετώντας” τους εργαζόμενους στο περιθώριο, πρέπει να πάρει απάντηση στις επικείμενες εκλογές του ΣΕΛΜΑ.
Ήρθε η ώρα να απεμπλακούν οι εργαζόμενοι από τέτοιες πλειοψηφίες που έχουν μετατρέψει το ΣΕΛΜΑ σε μηχανισμό της διοίκησης.

ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΟ ΣΕΛΜΑ. ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Δ.Α.Σ. – ΣΤΑ.ΣΥ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός