Άμεσα μέτρα για τον καύσωνα



11-06-2024

Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση μας στη διεύθυνση συγκοινωνιακού έργου απαιτώντας ουσιαστικά μετρά προστασίας για τις μέρες του καύσωνα.

Για άλλη μια χρόνια δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό μετρό προστασίας για τους εργαζόμενους οδηγούς.

Κάθε καλοκαίρι βιώνουμε την ιδία κατάσταση.

Σε πολλές αφετηρίες δεν υπάρχουν κλιματιζόμενοι χώροι αναμονής όπως π.χ. στο (224) και στον Αγ. Αντώνιο (822,823,706) δεν υπάρχει δροσερό πόσιμο νερό, στο (220-221-235) η καντίνα δεν έχει καθόλου νερό ενώ στο (203) δεν υπάρχει ούτε καντίνα ούτε νερό.

Καταγγείλαμε ακόμα ότι σήμερα, πρώτη μέρα καύσωνα η διοίκηση δεν έχει χορηγήσει ούτε ένα μπουκάλι δροσερό νερό στους εργαζόμενους . Η ευθύνη του υπουργείου και της διοίκησης είναι μεγάλη βάζοντας το κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς σε συνδυασμό με τις συνθήκες καύσωνα πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια μας, ιδιαίτερα για τις πιο ευάλωτες κατηγορίες συναδέλφων.

Οι ακραίες θερμοκρασίες και οι συνθήκες καύσωνα, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση, θερμοπληξία, θερμικές κράμπες και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με τη θερμική καταπόνηση.

Οι συνάδελφοι οδηγοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (πνευμονοπαθείς, καρδιοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς, κ.λπ.). να κάνουν χρήση της διάταξης για πλήρη αποχή από την εργασία, όσο επικρατούν συνθήκες καύσωνα, με πλήρη καταβολή του ημερομισθίου.

Εδώ και τώρα κατάργηση της διακεκομμένης βάρδιας όσο διαρκούν τα έκτακτα μετρά για το καύσωνα , για να μην βρίσκονται οι εργαζόμενοι 12 ώρες στο δρόμο.
Καμιά αλλαγή στο δρόμο-μεγαλύτερα διαλείμματα.
Χώροι αναμονής σε αφετηρίες και τέρματα με πόσιμο δροσερό νερό και τουαλέτα.
Μείωση του ωραρίου (6ωρο τις ημέρες του καύσωνα).

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός