ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΕΛΜΑ



15-6-2024

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Απευθύνουμε θερμό, αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες και όλους τους συναδέλφους που στήριξαν τις αγωνιστικές δυνάμεις της ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ. Εκείνες δηλαδή τις δυνάμεις που στάθηκαν δίπλα στους εργαζόμενους, όλα αυτά τα χρόνια, που μπήκαν μπροστά στην οργάνωση της πάλης, που με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση έδωσαν τη μάχη για να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Που παρά τα εμπόδια που έβαλαν Διοίκηση και στελέχη της εταιρείας, παρά τον μηχανισμό που έστησαν, την τρομοκρατία που ασκήθηκε, τις μεθόδους της διαστρέβλωσης, της συκοφαντίας, του ρουσφετιού, του εμπόριου ελπίδας και της λογικής του συμβιβασμού με τα λίγα οι συνάδελφοι μας αυτοί έφτασαν μέχρι την κάλπη στηρίζοντας περήφανα τη ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ, εκφράζοντας ακόμα πιο δυνατά την ανάγκη να έχουμε σωματείο μαζικό, μαχητικό, αποφασιστικό, μακριά από τους ανθρώπους της εταιρείας και της κυβέρνησης.

Κυβέρνηση και διοίκηση της ΣΤΑΣΥ γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία που έχουν οι αστικές συγκοινωνίες και ιδιαίτερα η σταθερή τροχιά, για την οικονομία τους και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Για αυτό και μέσω της πλειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου μας έκαναν τα πάντα για να αποτρέψουν την ενίσχυση της ΔΑΣ. Όμως για ακόμα μία φορά περισσότεροι συνάδελφοι δεν έκαναν πίσω και στήριξαν την τίμια, μαχητική παράταξη των εργαζομένων, τη ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, την επόμενη μέρα από τις εκλογές του σωματείου μας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι, βρίσκονται εδώ. Η ακρίβεια που κατατρώει κάθε μέρα όλο και πιο πολύ τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς μας, τα προβλήματα της καθημερινότητας σε όλες τις ειδικότητες, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και ο απαρχαιωμένος “στόλος”, οι κίνδυνοι που καραδοκούν από τα ελλιπή μέτρα προστασίας και ασφάλειας της ζωής των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς είναι εδώ. Αλλά και η εμπλοκή της χώρας μας σε δύο πολέμους, η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, η επιβολή της 6ήμερης εργάσιμης βδομάδας είναι εδώ.

Όλα αυτά απαιτούν αγώνες αποφασιστικούς και μαζικούς, για να μπορέσουμε να βάλουμε εμπόδια και να αποσπάσουμε κατακτήσεις. Σ’ αυτή την κατεύθυνση οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ. θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, για την οργάνωση αυτών των αγώνων, για να εργαζόμαστε και να ζούμε με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας, προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες.

Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους και αυτούς που μας ψήφισαν αλλά και αυτούς που δεν έκαναν τώρα το βήμα στήριξης των δυνάμεών μας, να συμπορευτούν με τη ΔΑΣ το επόμενο χρονικό διάστημα. Να δώσουμε τη μάχη μαζί κόντρα στη λογική του συμβιβασμού, της ομηρίας συναδέλφων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κόντρα στη λογική του χειροκροτητή των αποφάσεων της διοίκησης και της κυβέρνησης που εκφράζεται από την πλειοψηφία του νέου ΔΣ του σωματείου μας.

Να βαδίσουμε μαζί, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, αυτόν το συναρπαστικό δρόμο, γιατί είναι ο μόνος ελπιδοφόρος και ασφαλής δρόμος για να κατακτάμε νίκες. Για να αλλάξουμε οριστικά κατεύθυνση στις ράγες του σωματείου ώστε αυτό να γίνει στήριγμα σε κάθε εργαζόμενο.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΤΑΞΙΚΑ, ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ!

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός