Προς τους συναδέλφους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά



3-7-2024

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες που εργάζεστε μαζί μας μέσω των προγραμμάτων ΔΥΠΑ, πρώην εργαζόμενοι των ναυπηγείων, σας καλωσορίζουμε, αφού πλέον ολοκληρώθηκε η διαδικασία ένταξης σας, για 1+1 χρόνο σε πρώτη φάση.Ήδη με τους περισσότερους από εσάς έχουμε συζητήσει για την συγκεκριμένη κατάσταση που βιώνετε. Είναι πολύτιμο στοιχείο η ίδια η πείρα που έχετε αποκτήσει από την διαδικασία της απαξίωσης των ναυπηγείων μέχρι το ξεπούλημα τους, που είχε ως προϋπόθεση το τσάκισμα των δικαιωμάτων σας μέχρι και την απώλεια της εργασίας.

Σε ένα αντίστοιχο περιβάλλον, με το βάθεμα της ιδιωτικοποίησης της ΟΣΥ και συνολικά των αστικών συγκοινωνιών να είναι σε εξέλιξη, επέλεξε η κυβέρνηση να σας τοποθετήσει προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθεί η απόλυση σας.

Δεν είναι τυχαίο ότι σας «έσπασαν» σε 3 διαφορετικούς εταιρείες για να μειώσουν την συλλογική δύναμη. Από τα συμπεράσματα της δικής σας πείρας αποτυπώνεται και η συμμετοχή της πλειοψηφίας που ηγείται στο σωματείο σας από την σκοπιά των συμφερόντων των κυβερνήσεων και της νέας εργοδοσίας. Για αυτό και προκύπτει η ανάγκη για άμεση συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων και σε δράσεις για να αλλάξουν τα δεδομένα στους όρους με τους οποίους εργάζεστε.

Πρέπει να γίνει αιχμή των αιτημάτων σας η ένταξη σας στην ΟΣΥ με σύμβαση αορίστου χρόνου και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μια και καλύπτετε από όταν ήρθατε κενά από πάγιες θέσεις και ανάγκες της εταιρείας.

Σε αυτή την κατεύθυνση και οτιδήποτε έχει να κάνει με την καθημερινότητα, όπως η καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος, η χορήγηση φρέσκου γάλακτος κ.α. εμείς θα ήμαστε στο πλευρό σας και θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε μαζί σας τις προϋποθέσεις να αναπτυχθεί αγώνας για να μείνετε στη δουλειά, να δουλεύουμε με ίδιους όρους και να αντιμετωπίζεστε ως εργαζόμενοι της ΟΣΥ και όχι ως προσωρινό προσωπικό με ημερομηνία λήξης από τον πρώην ΟΑΕΔ νυν ΔΥΠΑ.

Οι ανάγκες των οικογενειών των εργαζομένων δεν είναι προσωρινές και δεν αντιμετωπίζονται από δήθεν σωτήρες συνδικαλιστές που σας τάζουν διάφορα.

Μόνο η οργανωμένη πάλη μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα και τέτοια παραδείγματα έχουμε πολλά τα τελευταία χρόνια.

Ήδη συνάδελφοι από την ΣΤΑΣΥ με αφορμή την λήξη της σύμβασης συναδέλφων πρόγραμμα ΔΥΠΑ 55-67 είναι σε κινητοποίηση για την μονιμοποίηση τους.

Με όπλα την αλληλεγγύη και την συμμετοχή μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός