Όλοι την Τετάρτη 17/07/2024 και ώρα 10:00πμ στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ.



2-7-2024

Συνάδελφοι – σσες εδώ και μήνες, πριν ακόμα λήξει η ΣΣΕ, έχουμε θέσει στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων μας ( συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ, σωματείο τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ -ΟΣΥ, ένωση εργαζομένων ΗΛΠΑΠ) την ανάγκη να υπάρξει σχέδιο – πλαίσιο αιτημάτων που θα έχει διαμορφωθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους μέσα από γενική συνέλευση όπως και αποφάσεις για τις μορφές πάλης, που θα επιβάλλουν στην διοίκηση την ικανοποίησή τους.

Σε συνέχεια της προσπάθειας αυτής ζητήσαμε εκ νέου την προηγούμενη Τρίτη 25/06/2024 με έγγραφο μας, την σύγκληση των διοικητικών συμβουλίων για την συζήτηση τόσο για το ζήτημα της υπογραφής νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όσο για μια σειρά σοβαρών εξελίξεων όπως είναι το βάθεμα της ιδιωτικοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση, η άνοδος των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που ετοιμάζουν, η ανάγκη για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την βελτίωση της καθημερινότητας του κάθε συναδέλφου μας, με απαραίτητη προϋπόθεση την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι συγκεκριμένες δυνάμεις που πλειοψηφούν στα σωματεία δεν θέλουν οι εργαζόμενοι να έχουν λόγο.

Θέλουν να κάνουν μια επιλογή κάθε τρία χρόνια και να αφήνουν τις ζωές τους στην τύχη κάποιων δήθεν σωτήρων.

Αυτό βολεύει και αυτούς, αλλά κυρίως την διοίκηση και την κυβέρνηση για να περνάει την πολιτική της, μη διστάζοντας ορισμένες φορές φανερά και με απύθμενο θράσος να τους κάνει και δωράκια.

Τέτοιες διοικήσεις σωματείων προωθούν και στηρίζουν εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν.

Έτσι με αυτό τον τρόπο και διάφορα άλλα τερτίπια ,οι εργαζόμενοι καταντήσαμε να έχουμε τεράστια δυσκολία για να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα μας τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και τις συνθήκες εργασίας.

Την ίδια στιγμή ο εργαζόμενος λαός της Αττικής ενώ έχει πληρώσει εκατομμύρια σε ΚΤΕΛ και σε Leasing, αναζητά με το κυάλι το λεωφορείο για να μετακινηθεί , με σαπάκια χωρίς κλιματισμό, με εξαντλημένους οδηγούς που δεν έχουν ούτε νερό ενώ μπορεί να δουλεύουν και σερί πάνω από μήνα. Ειδικότερα σε γραμμές που οδηγούν σε παραλίες της Αττικής οι εικόνες και οι καταστάσεις είναι τριτοκοσμικές και η ΟΣΥ αδυνατεί να ενισχύσει τις γραμμές.

Τα περιβόητα ηλεκτρικά λεωφορεία παραμένουν κατά πλειοψηφία στα αμαξοστάσια διότι δεν έχουν ακόμη μπει οι φορτιστές, ενώ όσα βγαίνουν για δουλειά τα θέτουν σε πρόγραμμα οικονομίας ακόμα και στους βαθμούς του κλιματιστικού!

Οι εργολάβοι με τα ακριβοπληρωμένα leasing έχουν καταλάβει τους λάκκους και παραμένουν στα Α/Σ ενώ η δυνατότητα παροχής συγκοινωνιακού έργου των αναδόχων βρίσκεται πολύ κάτω από αυτό που υποχρεούνταν.

Συνάδελφοι σσες δεν χρειάζονται περιγραφές για την κατάσταση. Δεν βιώνουμε εμείς κάτι διαφορετικό.

Αυτό που χρειάζεται και έρχεται στις καθημερινές μας συζητήσεις είναι το ότι κάτι πρέπει να γίνει, ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η ανάγκη να υπάρξει τρόπος να διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή, καλύτερους όρους δουλειάς και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από αγώνες, από πάλη τόσο με την διοίκηση της εταιρείας όσο και με τα τσιράκια της, τα οποία είναι και αρκετά.

Σε αυτή την κατεύθυνση παίρνουμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε κύκλο συζητήσεων και συμφωνίας για κινητοποίηση την Τετάρτη 17/07/2024 και ώρα 10:00 στην διοίκηση της ΟΣΥ. Σε κάθε Α/Σ, σε αφετηρίες και τέρματα οργανώνουμε την πάλη μας.

Καλούμε και μέσω αυτής της ανακοίνωσης έστω και τώρα τα σωματεία να ορίσουν γενικές συνελεύσεις.

Οι ανάγκες προηγούνται και μας θέτουν την ανάγκη να προχωρήσουμε και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα:

Ουσιαστική αύξηση του μισθού σε όλους.

Πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των νέων συναδέλφων.

Ενσωμάτωση με σύμβαση αορίστου χρόνου και πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους με προγράμματα ΔΥΠΑ.

Άμεσα μέτρα για την βελτίωση των άθλιων και τριτοκοσμικών συνθηκών εργασίας.

Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην ΟΣΥ.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ανανέωση του στόλου και άμεση ανάληψη όλου του συγκοινωνιακού έργου της Αττικής αποκλειστικά από την ΟΣΥ.

Όλοι την Τετάρτη 17/07/2024 και ώρα 10:00πμ στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός