Προς όλους τους εργαζόμενους της ΟΣΥ



29-7-2024

Συνάδελφοι – σσες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προχωράει στο επόμενο στάδιο το βάθεμα της ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών.

Με νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφίσει την Τετάρτη, αφού το έφερε σε διαβούλευση και πήρε τις «παρατηρήσεις» των φορέων, ανάμεσα τους και τα σωματεία του χώρου, προχωράει τον αντιλαϊκό σχεδιασμό και ανοίγει το δρόμο για:

μεταφορά εργαζόμενων σε άλλες εταιρίες χωρίς κανένα κριτήριο, την κατάργηση δικαιωμάτων, όπως την υπεράσπιση των εργαζομένων σε πειθαρχικά συμβούλια από τα συνδικαλιστικά όργανα, δίνει τον αέρα στις διοικήσεις για αλλαγές στον κανονισμό εργασίας ώστε να προστεθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των νόμων Χατζηδάκη- Γεωργιάδη
Και τέλος ανοίγει την πόρτα για την είσοδο των δικών της γαλάζιων golden boys σε θέσεις διευθυντών Α/Σ, διεύθυνση Κίνησης κτλ.

Είναι η συνέχεια των προηγούμενων νόμων που διέπουν την λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών που ψήφισαν εναλλάξ τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις.

Είναι τεράστιες και διαχρονικές οι ευθύνες που έχουν οι παρατάξεις που πλειοψηφούν και διοικούν τα σωματεία του χώρου για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα για να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων, απέναντι στην ιδιωτικοποίηση και στην συνεχόμενη μείωση εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά εμμέσως πλην σαφώς βγάζουν και λάδι την κυβέρνηση.

Εδώ και μήνες τους καλούμε να ορίσουν γενικές συνελεύσεις για όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και το αρνούνται επιδεικτικά.

Θα συνεχίσουμε όπως χρόνια τώρα, στην πρώτη γραμμή.

Καλούμε κάθε συνάδελφο σε ετοιμότητα και εγρήγορση για παρέμβαση σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα που φέρνει η πολιτική τους.

Να ασκήσουν πίεση οι εργαζόμενοι σε όλα τα σωματεία στην ΟΣΥ να παρθούν πρωτοβουλίες και να αναπτύξουν δράση απέναντι στην ιδιωτικοποίηση, να τη σταματήσουμε τώρα.

Όλοι στον αγώνα ενάντια στο βάθεμα της ιδιωτικοποίησης.
Υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις
και κατοχύρωση του ωραρίου των ρεπό και όλων των δικαιωμάτων μας.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός