ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΔ/ΝΤΗ ΤΟΥ ΑΜ/ΣΙΟΥ



 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1                                                                              Αθήνα 21/05/2015

 

 

Σε συνέχεια της παρέμβασης που είχε κάνει η Επιτροπή  Αγώνα  του ΠΑΜΕ του Α/Σ Πειραιά στην υποδιεύθυνση κίνησης σχετικά με τις χιλιάδες χρωστούμενες ημέρες ανάπαυσης των εργαζομένων στις αρχές Γενάρη του 2015, συναντηθήκαμε ξανά με τον υποδιευθυντή κίνησης του Α/Σ κ. Οικονομάκο  Μιλτιάδη την Τετάρτη 13/05/2015.

Σκοπός αυτής της νέας παρέμβασης μας ήταν η ενημέρωση των συναδέλφων του Α/Σ Πειραιά για την κατάσταση που επικρατεί  στο Α/Σ αλλά και για το αίτημα μας για ίση μεταχείριση των συναδέλφων και ριζική λύση στο θέμα των υπόλοιπων ημερών ανάπαυσης.

Ο υποδιευθυντής μας ενημέρωσε ότι η δύναμη του Α/Σ είναι 512 οδηγοί για 397 βάρδιες. Από αυτούς αφαιρείται ένα ποσοστό της τάξης του 20% σε ρεπό, 5-6% σε άδειες, 2-3% σε ασθένειες.

Έτσι οι διαθέσιμοι οδηγοί που απομένουν καθημερινά είναι γύρω στους 360 ενώ οι βάρδιες που μένουν μέσα κυμαίνονται γύρω στις 45 σε καθημερινή βάση. Σε ερώτηση μας πόσα υπόλοιπα ημερών ανάπαυσης είχε στις 01/01/2015 και πόσα σήμερα μας απάντησε ότι στις αρχές του χρόνου ήταν 4.500 ημέρες ενώ σήμερα είναι κάτι λιγότερο από 3000.

Εμείς από την πλευρά μας επισημάναμε πως η κατάσταση δεν είναι πλέον οριακή ή δύσκολη αλλά τραγική. Γενεσιουργός αιτία του προβλήματος είναι η έλλειψη προσωπικού και  κάτω από αυτές τις συνθήκες ακόμη και αυτό το λειψό συγκοινωνιακό έργο-σε σχέση με το 2009-δε βγαίνει αλλά και οι οδηγοί αναγκάζονται να εργάζονται κάτω από άσχημες συνθήκες βγάζοντας όλο και περισσότερα δρομολόγια στη βάρδια. Καταστήσαμε σαφές ότι εμείς από την πλευρά μας θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους και θα τους ζητήσουμε συλλογικά μαζικά και σε αγωνιστική κατεύθυνση να παλέψουμε ώστε να δοθούν λύσεις στα αιτήματα για άμεσες προσλήψεις προσωπικού και έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για αγορά ανταλλακτικών και επισκευή των 600 λεωφορείων που είναι ακινητοποιημένα ώστε να βγουν στην κίνηση.

Το ΠΑΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών και η ΔΑΣ συνάδελφοι έχουν οργανώσει δεκάδες συγκεντρώσεις-παρεμβάσεις στο υπουργείο συγκοινωνιών όπου έχουμε καταθέσει πάρα πολλά υπομνήματα με αιτήματα για τον κλάδο μεταξύ των οποίων και τα δύο προαναφερόμενα. Χρειάζεται όμως η μαζική  παρουσία των συναδέλφων στις παρεμβάσεις μας ώστε να ασκηθεί πίεση στο να δώσουν λύσεις. Αλλιώς δεν ιδρώνει το αυτί τους.

Επισημάναμε ακόμη στον υποδιευθυντή κίνησης ότι υπάρχουν διαμαρτυρίες σε εμάς από συναδέλφους για μεροληπτική στάση  εις βάρος τους από το γραφείο κίνησης. Συγκεκριμένα πως τους βάζουν εκβιαστικά διλλήματα για να πάρουν αυτά που έτσι κι αλλιώς δικαιούνται, του στυλ: «βοήθησε μας για να σε βοηθήσουμε. Δούλεψε μεταφερόμενο ρεπό για να πάρεις κάποιες από τις μέρες άδειας που σου χρωστάμε». Τονίσαμε πως αυτό δεν είναι σωστό και δεν μπορεί να συνεχιστεί και πως υπάρχουν συνάδελφοι που δεν θέλουν να παραβιάσουν την ανάπαυση τους δουλεύοντας ρεπό και οι οποίοι παρά τις επαναλαμβανόμενες αιτήσεις δεν εξυπηρετούνται σχεδόν ποτέ. Ο υποδιευθυντής μας απάντησε ότι η αμοιβαία βοήθεια είναι απαραίτητη για να μη βυθιστεί το έργο και ότι αυτούς που δε δουλεύουν ρεπό τους κατανοεί, δεν έχει καμιά τιμωρητική διάθεση απέναντι τους και πως θα πρέπει να έρχονται σε συνεννόηση μαζί του για να βρίσκουν από κοινού τις διαθέσιμες ημερομηνίες που μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους.

Αυτό που εμείς λέμε συνάδελφοι είναι ότι πρέπει να διεκδικείτε τα δικαιώματα σας.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Οι συνάδελφοι που απαρτίζουμε την επιτροπή του Α/Σ είμαστε κάθε μέρα μαζί σας, μας ξέρετε, βρισκόμαστε στις αφετηρίες. Ελάτε να  συζητήσουμε  για οποιοδήποτε πρόβλημα που έχει σχέση με την εργασία μας. Γιατί χωρίς την δική σας συμμετοχή δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική διεκδίκηση λύσεων στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα μας. Δώστε δυναμική στις αγωνιστικές παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών και των επιτροπών στα Α/Σ ώστε να δυναμώνει η φωνή μας. Με την συλλογική και μαζική δράση να γίνουμε μια γροθιά, ώστε να μη μπορεί κανείς να μας βάζει εκβιαστικά διλήμματα για αυτά που δικαιούμαστε.

Με την οργάνωση του αγώνα μας κατακτάμε τα δικαιώματα μας.

 

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΜΕ Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΟΡΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΑΣΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΚΗΣ
ΛΟΥΚΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΒΑΣΣΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΣΑΡΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός