ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!!!



                                                                                                    

δασ                                                           15/7/2015 

Η Νέα Συμφωνία, νομιμοποιεί κι ανοίγει το δρόμο στις μαζικές απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στην επέκταση της απλήρωτης εργασίας και σ άλλα αντεργατικά μέτρα που πήρε το τελευταίο διάστημα η μεγαλοεργοδοσία , με πρόσχημα τις κλειστές τράπεζες.
Να μην περάσει ούτε η τρομοκρατία, ούτε ο εφησυχασμός ούτε η μοιρολατρία και κυρίως να μην αποδεχθούμε τα περί εθνικής προσπάθειας. Όλο το σάπιο αστικό σύστημα και το πολιτικό προσωπικό τους, εγχώριο (Ν.Δ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) και μη, πήρε θέση μάχης απέναντι από τον λαό και την εργατική τάξη, αγνόησε επιδεικτικά και προκλητικά το ΟΧΙ του λαού στην λιτότητα ( όπως είχαμε προειδοποιήσει με την τοποθέτηση μας για το δημοψήφισμα) ,ερμήνευσαν και χρησιμοποίησαν το αποτέλεσμα όπως ήθελαν, αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε μικροπολιτικό παιχνίδι στην πλάτη του λαού μας με το ασαφές ερώτημα. Προσπαθώντας να βρει διέξοδο στον καιροσκοπισμό του ,ζήτησε τέσσερις φορές ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής εντολής ,με τις εκλογές, με το δημοψήφισμα, με το κοινό ανακοινωθέν και με την επικύρωση της βουλής. ΑΘΛΙΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ!!! Και τώρα διαφημίζει την συμφωνία λαιμητόμο.
Η πρώτη φορά αριστερά, προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα χρησιμοποιώντας αριστερά συνθήματα ,δημαγωγίες και ψέματα εγκλώβισε τον λαό μας σε έναν άθλιο συμβιβασμό!
Εκμεταλλεύτηκε συνειδητά τις προσδοκίες του λαού μας για κατάργηση των συνεπειών των δύο μνημονίων και χειραγώγησε το ριζοσπαστικό τμήμα μέσω της αριστερής πλατφόρμας που τώρα αποποιείται τις ευθύνες.
Γυρίζουμε την πλάτη στην κοροιδία και σ όποιον υπονομέυει τις ζωές μας, γυρίζουμε την πλάτη σε συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, καλούμε τις πλειοψηφίες των σωματείων να σταθουν επιτέλους στο υψος των περιστάσεων.

Η ΔΑΣ-ΟΑΣΑ στις 24/6 κατέθεσε έγγραφη πρόταση στο ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ που ζητούσε να αποφασιστεί 24ωρη απεργία την μέρα που θα κατατεθεί η συμφωνία στην Βουλή ( απόφαση που είχαν πάρει όλα τα σωματεία των μεταφορών στην σύσκεψη της ΠΟΣ).Η πρόταση καταψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις πλην της ΔΑΣ με το επιχείρημα ότι θα συγκληθεί έκτακτο ΔΣ σε περίπτωση που εμπεριέχει αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα. ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ!
Η ΔΑΣ-ΟΑΣΑ απευθύνεται και καλεί τους εργαζόμενους να εμποδίσουν με όλες τους τις δυνάμεις τη νέα συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις Ε.Ε-ΕΚΤ-ΔΝΤ, μια συμφωνία που εμπεριέχει μέτρα φωτιά για την εργατική τάξη.
Σας καλούμε να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας , να πούμε το μεγάλο κι ανυποχώρητο ΟΧΙ, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη και τον αγώνα στα αμαξοστάσια και στο δρόμο.
Να μη χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα. Η συμφωνία οδηγεί σε περαιτέρω μειώσεις μισθών σε τσάκισμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.
ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΠΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ.
Εδώ και τώρα να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας στα χέρια μας. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΣ!

Δεν δεχόμαστε τους νέους και παλιούς αντιασφαλιστικούς νόμους
• Το συνεχόμενο χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, μισθούς, τις συντάξεις
• Τους νέους φόρους και τα νέα χαράτσια
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Αυξήσεις σε μισθούς ,συντάξεις και επιδόματα. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό.
• Κάλυψη όλων των απωλειών.
• Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
• Κατάργηση των αντεργατικών νόμων
• Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων
• Προσλήψεις στις αστικές συγκοινωνίες
• Άμεση Χρηματοδότηση 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός