Καισαριανή: Δωρεάν προβολές ταινιών στην «Αιολία» για όλους από Δευτέρα ως Πέμπτη



Ο Δήμος Καισαριανής ενημερώνει ότι οι δωρεάν προβολές του θερινού κινηματογράφου «ΑΙΟΛΙΑ», που λειτουργεί στην καρδιά του άλσους, διευρύνονται και πλέον περιλαμβάνουν τις προβολές Δευτέρας, Τρίτης, Τετάρτης και Πέμπτης. Μάλιστα, παρά την αύξηση στο ΦΠΑ μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου, η τιμή εισόδου για τις ημέρες Παρασκευή έως Κυριακή παραμένει στα 5 ευρώ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής επισημαίνεται: 

«Οι δωρεάν προβολές της Δευτέρας -που βρήκαν τεράστια αποδοχή από τους φίλους της «Αιολίας»- θα διευρυνθούν για να συμπεριληφθούν και οι προβολές σινεφίλ της Τρίτης – Τετάρτης – Πέμπτης κάθε εβδομάδας. 

Παράλληλα, σας ενημερώνουμε ότι παρά την αύξηση του ΦΠΑ στα εισιτήρια του κινηματογράφου από το 13% στο 23%, που επέβαλε η ψήφιση του 3ου μνημονίου, δεν πρόκειται να αυξήσουμε το εισιτήριο στις προβολές των Παρασκευής – Σαββάτου – Κυριακής, το οποίο θα παραμείνει στα 5 ευρώ. 

Θέλουμε μ’ αυτόν τον τρόπο να προσφέρουμε μια μικρή διέξοδο από τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει το capital control στον προϋπολογισμό της λαϊκής οικογένειας, η οποία αδυνατεί να καλύψει τα στοιχειώδη, μετατρέποντας έτσι την ψυχαγωγία σε πολυτέλεια. 

Πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός και η ψυχαγωγία είναι δικαίωμα και μπορεί να λειτουργεί ως έμπνευση στον αγώνα που δίνει ο λαός και η νεολαία μας καθημερινά. 

Αυτός άλλωστε οφείλει να είναι ο ρόλος ενός Δημοτικού Κινηματογράφου, μια όαση μέσα στη ραγδαία εμπορευματοποίηση όλων των κοινωνικών λειτουργιών, ένα σημείο συνάντησης του λαού και της νεολαίας με τα μεγάλα επιτεύγματα της θεραπαινίδας Τέχνης». 

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών περιλαμβάνει: 

21-23 Ιούλη: «How to Steal a Million»

24-26 Ιούλη: «The Imitation Game»

27 Ιούλη: «Ψηλά τα χέρια»

28-30 Ιούλη: «Μια νύχτα στην Όπερα»
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του κινηματογράφου «Αιολία» από την ιστοσελίδα του Δήμου Καισαριανής

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός