ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

Συνάδελφε Πρόεδρε, Συνάδελφε Γραμματέα, Συνάδελφοι του Δ.Σ

Τα Μ.Μ.Μ εξακολουθούν να βρίσκονται στο μάτι του εργασιακού κυκλώνα και ειδικά τούτη την περίοδο στην εφαρμογή του 3ου Μνημονίου που συνυπέγραψε η Κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ με την Ε.Ε και υπερψηφίστηκε στο Ελληνικό  κοινοβούλιο και από τα  κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ, έρχονται να προστεθούν με τη μορφή Πολυνομοσχεδίου, με τη μορφή τροπολογιών σε προηγούμενους εφαρμοστικούς νόμους των Μνημονίων 1 και 2, νέα αντεργατικά, αντιασφαλιστικά μέτρα.

Συνάδελφοι – σσες,

Δεν σας περιγράφουμε την κατάσταση που επικρατεί, την βιώνουμε από κοινού σε όλους τους χώρους δουλειάς ανεξάρτητα από φορέα, ειδικότητα, σχέση εργασίας. Ήδη από τις πρώτες εξαγγελίες μέσω των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης φαίνεται ξεκάθαρα η παραπέρα συρρίκνωση έως και συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν να κάνουν με Σ.Σ.Ε, ελαστικές σχέσεις εργασίας, μειώσεις μισθών, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση της όποιας εναπομείνασας δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Τα Συνδικάτα από το ρόλο τους οφείλουν να υπερασπιστούν την κρατική συγκοινωνία, την επαναφορά των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα προ κρίσης επίπεδα καθώς και φθηνή σύγχρονη αξιόπιστη μετακίνηση στο λαό του Νομού Αττικής.

Συνάδελφε Πρόεδρε, Γραμματέα, Μέλη του Δ.Σ

Η κατάσταση  που διαμορφώνεται δεν είναι μη αναστρέψιμη! Με συλλογικές ενέργειες σε αγωνιστική κατεύθυνση, χωρίς ηττοπάθεια με αποφάσεις Γ.Σ με τη συμμετοχή του κάθε συναδέλφου – σσας,  μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα που έχουν προδιαγράψει για εμάς η Ε.Ε, το ντόπιο και  ξένο κεφάλαιο.

Στην κατεύθυνση αυτή το Π.Α.ΜΕ προχωρά σε Συλλαλητήρια πανελλαδικής εμβέλειας σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 22/10.

Στην Αθήνα το Συλλαλητήριο θα γίνει στην Ομόνοια στις 18.30 .

Σας καλούμε να πάρετε απόφαση συμμετοχής.  Στην ίδια κατεύθυνση ως Π.Α.ΜΕ έχουμε καταθέσει πρόταση για Πανελλαδική πανεργατική απεργία για τις 12/11 .

 

 

Με συναδελφικούς αγωνιστικούς ταξικούς χαιρετισμούς,

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Αστικών Συγκοινωνιών

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός