3 Δεκέμβρη απεργούμε



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

                                                                   Αθήνα 30/11/2015

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

 ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ  24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συνάδελφοι, -ισσες,

Η συμμετοχή στην απεργία της 12 Νοέμβρη ταρακούνησε την κυβέρνηση, αναπτέρωσε το ηθικό των εργαζομένων, δημιούργησε νέα δυναμική στον κλάδο. Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι ανεξαιρέτως (εργαζόμενοι-άνεργοι- νεολαία) απαιτούν δυναμική, οργανωμένη, μαζική απάντηση.

Στις 5 Δεκέμβρη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2016. Σ΄ αυτόν περιλαμβάνονται νέα χαράτσια για τις τσέπες μας καθώς και μειωμένες δαπάνες για την συγκοινωνία. Αυτό σημαίνει νέες μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων και φυσικά παραπέρα συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.

Η κατάσταση που ζούμε δεν αντιμετωπίζεται μόνο με σιχτιρίσματα αλλά με δράση σε όλα τα επίπεδα. Από παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, από την απαίτηση για συντηρημένο (ασφαλές) όχημα, από το δικαίωμα στην σταθερή εβδομαδιαία ανάπαυση (R). Απαιτείται συχνή ουσιαστική συζήτηση-ενημέρωση για τις εξελίξεις ιδιαίτερα για το ασφαλιστικό.

Απαιτείται να δοθεί νέα αγωνιστική απάντηση του κλάδου στις

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ όπως στις 12 ΝΟΕΜΒΡΗ με 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

ΝΑ ΖΟΡΙΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ που ψήφισαν πότε εναλλάξ και πότε από κοινού το 1ο , το 2ο και το 3ο μνημόνιο.

ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ και τις τρικλοποδιές παλαιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ και έχουν το θράσος να λένε πως ο λαός δέχεται τα «αναγκαία μέτρα».

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΩΡΑ 10 π.μ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός