Κάλεσμα στα Συνδικάτα της Ευρώπης για αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ



 16/01/2014
Επιστολή αποστέλλει το ΠΑΜΕ προς όλα τα Συνδικάτα της Ευρώπης, καλώντας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της Coca-Cola.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Oχι στις απολύσεις στην Coca-Cola
Η αμερικανική πολυεθνική Coca-Cola, μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης (Βόρεια Ελλάδα), προχωράει τώρα και σε συρρίκνωση τμημάτων του εργοστασίου του Βόλου (Κεντρική Ελλάδα) που θα έχει ως συνέπεια την απόλυση 52 εργαζομένων.
Σε μια εποχή που η εργατική τάξη στην Ελλάδα δοκιμάζεται από τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και τις επιθέσεις του κεφαλαίου, η κερδοφόρα πολυεθνική Coca-Cola κλείνει εργοστάσια, συρρικνώνει τμήματα και ταυτόχρονα επιδιώκει να διαλύσει κάθε σημάδι της συνδικαλιστικής οργάνωσης στα εργοστάσιά της. Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, η Coca-Cola απόλυσε 320 εργαζόμενους και έσπρωξε τις εργαζόμενες οικογένειες στη φτώχεια.
Η πολυεθνική Coca-Cola, που έχει μονοπωλιακή θέση στην ελληνική αγορά, ακολουθεί την ίδια πρακτική σε όλες τις χώρες του κόσμου, με στόχο να φορτώσει την κρίση αποκλειστικά στις πλάτες των εργαζομένων.
Δεκάδες συνδικάτα εκφράζουν την πλήρη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της πολυεθνικής Coca-Cola στην Ελλάδα, οι οποίοι διεξάγουν έναν ηρωικό αγώνα εδώ και 4 μήνες ενάντια στις απολύσεις των εργαζομένων.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στις θυγατρικές της Coca-Cola στην Ευρώπη να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς στην ελληνική Coca-Cola. Τα συνδικάτα να οργανώσουν εκδηλώσεις αλληλεγγύης, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους στις χώρες τους με εξορμήσεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις.

Στείλτε τις διαμαρτυρίες σας στη μητρική εταιρεία, προς την ελληνική κυβέρνηση (ypourgos@yeka.gr) και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Στείλτε ένα αντίγραφο:
poeepth@otenet.gr και international@pamehellas.gr».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός