ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 5-ΜΗΝΟΥΣ ΝΕΟΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ



Original22

Αθήνα 14-01-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς όλους τους εργαζόμενους

που με τα προγράμματα απασχόλησης θα είναι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ

για 5 μήνες για να κάνουν ελέγχους εισιτηρίων.

 

Συνάδελφε, -σσα, εργαζόμενε(–η), στα 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ η γραμματεία του ΠΑΜΕ αστικών συγκοινωνιών σε καλωσορίζει. Γνωρίζει το άγχος, την αγωνία σου, το ψάξιμο δουλειάς το προηγούμενο διάστημα. Χιλιάδες άνεργοι «ανακυκλώνονται» στα περιβόητα προγράμματα απασχόλησης και την συγκεκριμένη στιγμή οι «τυχεροί» για 5 μήνες είστε εσείς. Η εναλλαγή ανέργων-εργαζόμενων είναι γρανάζι εκμετάλλευσης και δεν είναι προσωρινό μέτρο αλλά μόνιμο.Οι εργαζόμενοι 5 μηνών θα εναλλάσσονται συνεχώς με τους ανέργους για να «μειώνονται» τα νούμερα της ανεργίας. Οι χιλιάδες που έχουν δουλέψει σε αυτά τα προγράμματα εδώ και 2 χρόνια μας έχουν δώσει πολύτιμη πείρα για τους όρους δουλειάς που διαμορφώνουν για τους νέους εργαζόμενους κυβέρνηση, ευρωπαϊκή ένωση και τα μονοπώλια. Σε αρκετές περιπτώσεις παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και αφού λήξουν τα προγράμματα.Στη συγκεκριμένη δουλειά που σου έδωσαν θα βρεθείς στη δύσκολη θέση να ελέγχεις τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον φοιτητή, τον εργάτη αν έχει εισιτήριο. Για 5 μήνες θα είσαι ελεγκτής και μετά θα γυρίσεις στη θέση του ελεγχόμενου που ήσουν και πριν.

Γι’ αυτό σκέψου ότι ο έλεγχος των εισιτηρίων πρέπει να είναι προληπτικός και όχι κατασταλτικός, να μην αποφέρει πρόστιμα στους επιβάτες που βάλλονται από όλες τις μεριές με την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης. Απαραίτητη η οργάνωσή σου στα σωματεία του χώρου, στις επιτροπές αγώνα για να μη γίνεις έρμαιο της εργοδοσίας.

Να παλέψουμε μαζί για:

  • Καμία καθυστέρηση στην πληρωμή
  • Πλήρη δικαιώματα στην Συνδικαλιστική δράση
  • Συνέχιση του επιδόματος ανεργίας μετά τη λήξη του 5μηνου
  • Προσλήψεις μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Μείωση της τιμής των εισιτηρίων 50%.
  • Δωρεάν μετακίνηση στους ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές, απλήρωτους από άλλα προγράμματα.
  • Κρατική συγκοινωνία στην εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού.
  • Κατάργηση των εθελοντών ελεγκτών.
  • Να μην ιδιωτικοποιηθεί η έκδοση-διακίνηση-έλεγχος εισιτηρίων.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

 Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Αστικών Συγκοινωνιών

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός