Πανεργατική απεργία αύριο. Ολοι στους δρόμους με το ΠΑΜΕ!



Στις 10 π.μ. στην Ομόνοια η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου,

Η προσυγκέντρωση των μεταφορών στις 9:30 πλ. Βάθης.

Μέρα πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας η αυριανή και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κλάδους και τόπους δουλειάς σχεδιάζουν τη μάχη της περιφρούρησης, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα τα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Η αυριανή απεργία, η δεύτερη μέσα σε 20 περίπου μέρες, είναι επιβεβλημένη από τις εξελίξεις και αποτελεί αναγκαία απάντηση στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας, που σ’ αυτή τη φάση επικεντρώνονται στο Ασφαλιστικό.

 Η μάχη που θα δοθεί αύριο για να βοηθηθεί η συμμετοχή στην απεργία, να απαντηθεί κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας για εκφοβισμό και απεργοσπασία, είναι συνέχεια εκείνης που δόθηκε στις 12 Νοέμβρη και συνέβαλε στη μαζικότητα των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ. Τώρα, ο πήχης παραμένει ψηλά, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση επιταχύνει το βήμα της και παράλληλα με το Ασφαλιστικό ανοίγει το ζήτημα των Εργασιακών, προετοιμάζοντας τις επόμενες ανατροπές.

Απ’ αυτή τη σκοπιά, το σύνθημα και αύριο πρέπει να είναι ένα: Κανείς στη δουλειά, όλοι στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, τους οποίους η ΠΑΣΕΒΕ καλεί να κλείσουν αύριο τα καταστήματά τους την ώρα των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ και να συμμετάσχουν μαζικά σ’ αυτές. Μαζί με τους αγρότες, που από αύριο στήνουν τα πρώτα μπλόκα. Μαζί με τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, που συμμετέχουν στην απεργία με κάλεσμα του ΜΑΣ και της ΟΓΕ αντίστοιχα.

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έχουν οριστεί στις 9.30 π.μ. στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Βάθης: Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο – Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα – Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Επισιτισμό – Τουρισμό, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, το Δημόσιο, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α’ Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, της Α’ Αθήνας, του Γαλατσίου και των Μεσογείων.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ – ΤΕΙ.
  • Στην οδό Αθηνάς (στο ύψος της Ομόνοιας): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς του Δυτικού Τομέα Αττικής και του Βόρειου Τομέα Αττικής.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός