Στη βάρκα των προβοκατόρων, αλλά και στη βάρκα των ιμπεριαλιστών συμμάχων.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ» ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ



Ασυναγώνιστα «πολυδιάστατη» και «πολυεπίπεδη» η πολιτική της κυβέρνησης και στον Πολιτισμό. Με προτροπή της ανέβηκε στην «Πειραματική Σκηνή» του Εθνικού Θεάτρου η παράσταση «Ισορροπία του Nash» που περιείχε αποσπάσματα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού και στη συνέχεια, με δική της ξανά παρέμβαση, η παράσταση κατέβηκε.

Η αρχική κίνηση αποσκοπούσε στην αξιοποίηση των γραπτών του προβοκάτορα Ξηρού με απώτερο στόχο να κατασυκοφαντηθεί και να διαστρεβλωθεί στη συνείδηση του θεατή η ιδέα της λαϊκής – εργατικής πάλης.

Αμέσως όμως μετά την παρέμβαση της αμερικάνικης πρεσβείας, διόλου τυχαία η κυβέρνηση έσπευσε να κατεβάσει την παράσταση, προφανώς για να μη δυσαρεστήσει τη «μεγάλη σύμμαχο» χώρα, που στην ωμή βία της, με επεμβάσεις, πολέμους και άλλα μέσα «βοηθείας», τόσα πολλά της οφείλουν οι εγχώριοι εκμεταλλευτές στην ιστορία αυτού του τόπου ως τις μέρες μας.

Με άλλα λόγια, από τη μια η κυβέρνηση εξαγνίζει τους προβοκάτορες για να συνδράμει στη γενικότερη κατεύθυνση των κέντρων που τους καθοδηγούν να απεκδυθούν το προβοκατόρικο – δολοφονικό παρελθόν τους και να εμφανιστούν ως λαϊκοί αγωνιστές και από την άλλη ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών συμμάχων της, που από φονιάδες των λαών μάς τους παρουσιάζει σήμερα για σωτήρες.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός