Μεταβιβάζονται ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ.



Για το Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων και τις εταιρείες του Δημοσίου που εντάσσονται στην ΕΔΗΣ (Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών) ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση με την οποία μεταβιβάζονται προς ιδιωτικοποίηση οι ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ.

Αφαιρέθηκαν από το πολυνομοσχέδιο οι εταιρείες ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΟ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΔΕΗ που σύμφωνα με τον υπουργό θα έρθουν σε άλλο νομοσχέδιο καθώς είναι σε εξέλιξη η σχετική συζήτηση με τους Θεσμούς.

Επιμένει να μιλά για «ισχυρή προστασία της πρώτης κατοικίας» ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ενώ τις ιδιωτικοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ τις βαφτίζει αξιοποιήσεις. Για τα «κόκκινα» δάνεια ανέφερε πως η ρύθμιση τους γίνεται προς όφελος των τραπεζών λέγοντας ότι «είναι απολύτως κρίσιμη για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος» και επιβεβαίωσε ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι προσωρινή μέχρι το 2018 και για ακίνητα αξίας έως 140.00 ευρώ.

Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση καταργεί το ΤΑΙΠΕΔ που είναι προσανατολισμένο στις ιδιωτικοποιήσεις και φέρνει ένα νέο θεσμό που δεν θα είναι υποχρεωμένος να ιδιωτικοποιεί αλλά να αξιοποιεί όλη την δημόσια περιουσία.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός