ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ: Χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μεικτή ατομική ο Ανδρέας Βαζαίος



Ο Ανδρέας Βαζαίος (φωτό ΑΡ)Μία μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση πέτυχε ο Ανδρέας Βαζαίος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 200μ. μεικτής ατομικής, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε σημειώσει μόλις στο χθεσινό ημιτελικό, πετυχαίνοντας επίδοση 1:58.18!

Ο αθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης, που βρισκόταν στην τρίτη θέση μετά το πρώτο 50άρι (πεταλούδα), ανέβηκε στη συνέχεια της κούρσας και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τους ανταγωνιστές του. Χαρακτηριστικό του πόσο άνετα κατέκτησε αυτό το χρυσό μετάλλιο είναι το γεγονός ότι ο δεύτερος, Ισραηλινός Νέβο Γκαλ βρέθηκε 1.5» πίσω του (1:58.69). Τρίτος ήταν ο Πορτογάλος Αλέξις Μονάκας με 1:59.76.

Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στο 33ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το τρίτο χρυσό στην ιστορία των διοργανώσεων, στην οποία η Ελλάδα έχει συνολικά 18 μετάλλια (3 χρυσά, 3 ασημένια και 12 χάλκινα).

Δύο ακόμη τελικοί αύριο

Δύο ακόμη συμμετοχές σε τελικούς θα έχει αύριο η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης του Λονδίνου. Στέφανος Δημητριάδης και Παναγιώτης Σαμιλίδης εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό των 200μ. πεταλούδα και των 200μ. πρόσθιο αντίστοιχα και θα παλέψουν αύριο για το καλύτερο δυνατό.

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος έκανε την προσπάθειά του στη δεύτερη ημιτελική σειρά, αλλά έμεινε 13ος με 1:58.79 και εκτός τελικού.

Σε ημιτελική σειρά συμμετείχε και ο Δημήτρης Κουλούρης. Αν και πήγε σαφώς καλύτερα από το πρωί, ο κολυμβητής του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να πιάσει το ρεκόρ του (2:11.20) και κατετάγη 11ος με 2:12.09.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός