«Πόλεμος και Ειρήνη» σήμερα στην «Αλκυονίδα»



«Πόλεμος και Ειρήνη»

Την Κυριακή 5 Ιούνη η «New Star» παρουσιάζει το αριστούργημα του Λέων Τολστόι «Πόλεμος και Ειρήνη» σε σκηνοθεσία του Σεργκέι Μπονταρτσούκ («Voyna i mir», Σοβιετική Ένωση, 1966, 427′).

Η εφτάωρη ταινία προβάλλεται σε δυο μέρη (Α’ μέρος στις 12.00 και Β’ μέρος στις 16.00) στο «ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema» (Ιουλιανού 42-46, πλατεία Βικτωρίας, Τηλ. 210 8220008, 210 8220023, parking διαθέσιμο κάτω από τον κινηματογράφο). Είσοδος και για τα 2 μέρη 5 ευρώ.

Πρόκειται για μια από τις ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία του κινηματογράφου, για ένα από τα μεγάλα μυθιστορήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μία υπερπαραγωγή στην οποία χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 120.000 κομπάρσοι και περισσότερα από 35.000 κουστούμια.

Μέσα από την ιστορία πέντε οικογενειών της αριστοκρατίας αναδύεται το μωσαϊκό της Ρωσίας και με την παραστατική περιγραφή των μαχών και των συρράξεων, ο Τολστόι αφήνει να διαφανούν οι βαθύτερες σκέψεις του για έννοιες όπως ο πατριωτισμός, ο ανθρωπισμός και η ηθική. Οι αποφάσεις των ηγετικών μορφών των στρατιωτικών εξελίξεων, όπως του Ναπολέοντα και του Κουτούζοφ, περνούν σε δεύτερη μοίρα για να αναδειχτεί η αξία της λαϊκής δύναμης και των ικανοτήτων των απλών στρατιωτών της προεπαναστατικής περιόδου. Με επική πνοή ο Τολστόι έγραψε το έβδομο πιο ογκώδες έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που εκτείνεται χρονικά από τη μάχη του Αούστερλιτς μέχρι τη γαλλική εισβολή, τον εμπρησμό της Μόσχας και την ήττα του Ναπολέοντα.

Το φιλμ τιμήθηκε με το Οσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1969.

Πρωταγωνιστούν: Λουντμίλα Σαβελιέβα, Βιατσεσλαβ Τικόνωβ, Σεργέι Μπονταρσούκ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός