ΔΡΑΜΑ: Ακόμα ένας εργάτης σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας – Καταγγελία του ΠΑΜΕ



Ακόμα ένα εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε τη Δευτέρα στη Δράμα αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών της εργατικής τάξης στο βωμό των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Το εργοδοτικό έγκλημα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 51χρονου εργάτη, σημειώθηκε σε λατομείο της επιχείρησης «FHL H. Κυριακίδη Μάρμαρα – Γρανίτες» στο Κ. Νευροκόπι.

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εργαζόμενου εκφράζει η Γραμματεία Δράμας του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Ούτε δυο βδομάδες δεν πέρασαν από το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε λατομείο στο Βαθύλακκο Δράμας και η εργατική τάξη θρηνεί ακόμη ένα θύμα στην περιοχή μας.

Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε να θυσιάζουμε τον κόπο μας και την ίδια μας τη ζωή στο βωμό της κερδοφορίας των μεγαλοεργοδοτών; Μέχρι πότε θα υπομένουμε να θρηνούμε θύματα για ν’ αυγαταίνουν τα κέρδη τους; Τώρα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να πούμε ως εδώ!

Οι ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής, είναι τεράστιες. Διαλύουν ό,τι απέμεινε από τα εργατικά δικαιώματα σύμφωνα με τις “βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ”, σχεδιάζουν να καρατομήσουν εκ νέου τους μισθούς, να απελευθερώσουν τις ομαδικές απολύσεις, και την ίδια στιγμή αφήνουν την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας υποστελεχωμένη και με μόνη έδρα στη Θεσσαλονίκη! Να ένας ακόμη τρόπος να μείνει ζεστό χρήμα για να δοθεί ως επιδότηση στους μεγαλοεπιχειρηματίες, θα σκέφτηκαν!…

Δεν χωράει πια άλλη αναμονή και μοιρολατρία! Τώρα οι εργαζόμενοι με την οργάνωση και τον αγώνα μας να απαιτήσουμε ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους! Να δημιουργηθεί τώρα παράρτημα της Επιθεώρησης Μεταλλείων στην περιοχή και να πραγματοποιηθούν άμεσα έλεγχοι σε όλα τα λατομεία!

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε! Τα δικαιώματά της η εργατική τάξη τα κέρδισε με αγώνα! Έχουμε δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας. Σ’ αυτή τη δύναμη πρέπει να πιστέψουμε!».

Το παραπάνω εργατικό δυστύχημα είναι το δεύτερο μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (ένας ακόμα εργάτης είχε σκοτωθεί σε λατομείο στο Βαθύλακκο Δράμας στις 27 Μάη).

Να σημειώσουμε ότι η Γραμματεία Δράμας του ΠΑΜΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς» την Τετάρτη 29 Ιούνη στις 7.30 μ.μ., στη μικρή αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Γιάννης Τασιούλας.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός