Μηδενικές αυξήσεις ξανά στη ΣΣΕ της ακτοπλοΐας



Μηδενικές αυξήσεις για 6η συνεχόμενη χρονιά για την ακτοπλοΐα και τα μεσογειακά – τουριστικά πλοία και ενώ οι μειώσεις στις ετήσιες αποδοχές των ναυτεργατών ανέρχονται στο 54% μόνο από την άμεση φορολογία και τις ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, συμφώνησαν η πλειοψηφία της ΠΝΟ και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), με τη ΣΣΕ που υπέγραψαν για το 2016.

Την κατάπτυστη σύμβαση καταγγέλλουν οι διοικήσεις των ταξικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Στην κοινή τους ανακοίνωση, σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα: «Η άθλια αυτή συμφωνία εφοπλιστών – ΠΝΟ είναι σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες, την αγωνιστική θέληση και το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων των ναυτεργατών. Το δίκιο των ναυτεργατών θα κριθεί στους καταπέλτες των καραβιών. Οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ κατήγγειλαν τους τυχοδιωκτισμούς της πλειοψηφίας της ΠΝΟ. Τους παραδίδουμε στην κρίση των ναυτεργατών και καλούμε ναυτεργάτες, συνταξιούχους, μέσα και έξω από τα καράβια, σε οργάνωση και αγώνα με τους άλλους εργαζόμενους, για τα οξυμένα προβλήματα σε ΣΣΕ, ανεργία, Κοινωνική Ασφάλιση, φορολογία, Υγεία, Παιδεία, να δυναμώσει η ταξική πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του».

http://www.rizospastis.gr

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός