Για την κλιμάκωση του αυταρχισμού στη Γαλλία



Logo PAME2Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την Κυβέρνηση της Γαλλίας που κλιμακώνει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό επιχειρώντας να απαγορεύσει την εργατική διαδήλωση της 23ης Ιούνη. Ταυτόχρονα η Γαλλική Κυβέρνηση προχώρησε σε βίαιη εκκένωση του εργοστασίου IVRY (το μεγαλύτερο εργοστάσιο καύσης αποβλήτων της Ευρώπης) από τους εργαζόμενους που κινητοποιούνταν.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι κυβερνήσεις που βρίσκονται στην υπηρεσία του Κεφαλαίου και των πολυεθνικών, είτε σοσιαλδημοκρατικές, είτε φιλελεύθερες, δεν διστάζουν να προχωρούν σε περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων για να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους. Ανάλογη πείρα έχουν και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα από την δήθεν «Αριστερή» Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που απαντά στους αγώνες των εργαζομένων με ΜΑΤ και συλλήψεις αγωνιστών.

Για αυτές τις εξελίξεις, που πληθαίνουν σε όλη την Ευρώπη μεγάλες είναι οι ευθύνες των συνδικαλιστικών οργανώσεων-μελών της ΣΕΣ, που για χρόνια καλλιεργούν τη λογική του μικρότερου κακού, της ανοχής στις αντεργατικές κυβερνήσεις, της υποταγής στις απαιτήσεις των αφεντικών. Είναι υπεύθυνοι γιατί για χρόνια έλεγαν στους εργαζομένους να μην παλεύουν, αλλά με τους λεγόμενους «κοινωνικούς διαλόγους» να παραδίδουν τα δικαιώματα τους στους εργοδότες, στο όνομα της «κοινωνικής ειρήνης». Μόνο που η «ειρήνη» τους, χτίζεται πάνω στην εξαθλίωση και τη φτώχεια των εργαζομένων.

Χαιρετίζουμε τους μεγάλους αγώνες των Γάλλων εργαζομένων και βρισκόμαστε στο πλευρό τους ενάντια στην αντεργατική επίθεση και τον αυταρχισμό της Γαλλικής Κυβέρνησης.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός