Καμώνεται και τον υπερασπιστή των αδυνάτων



Η κυβέρνηση, που δίνει τα διαπιστευτήριά της στο μεγάλο κεφάλαιο, έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι προστατεύει τους αδυνάτους...Πολιτική αντιπαράθεση στα αποκαΐδια της πολιτικής που και οι δύο στηρίζουν σθεναρά, στήνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Με αφορμή τις νέες περικοπές στις συντάξεις πουλάνε κοινωνική ευαισθησία, με τα κυβερνητικά στελέχη να προβαίνουν περίλυπα σε παραδοχή …«ήττας», όπως χαρακτηρίζουν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, υποσχόμενα ανακούφιση, την ώρα που φορτώνουν νέα βάρη στις πλάτες του λαού, και τη ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση για αποφάσεις που και η ίδια στήριξε.

 Στο πλαίσιο αυτού του «θεάτρου» της εξαπάτησης σε βάρος του ελληνικού λαού, το Μέγαρο Μαξίμου σε σημείωμά του αναφέρει, ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης: «Η Νέα Δημοκρατία που είχε συνομολογήσει με τους δανειστές τον «ξαφνικό θάνατο» του ΕΚΑΣ, τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και την δραματική περικοπή στις κύριες συντάξεις – με την πρόθεση να τα φορτώσει στην επόμενη κυβέρνηση και να επιταχύνει το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης» – έχει σήμερα το θράσος να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν διαπραγματεύτηκε». Ο λαός βλέπει ποιος διαπραγματεύεται πραγματικά και φροντίζει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες για την στήριξη των αδύναμων. Και ποιος ήταν εκείνος που υπέγραφε λευκά χαρτιά και σήμερα κάνει τζάμπα αντιπολίτευση από τις παραλίες»!!!

Το επίπεδο της αντιπαράθεσης είναι τέτοιο που επιτρέπει την κυκλοφορία σεναρίων πρόωρης προσφυγής στην κάλπη το φθινόπωρο, τα οποία υποδαυλίζονται και απ’ τις …κορδέλες που κόβει ο πρωθυπουργός τελευταία, αλλά και απ’ τις συστάσεις στους υπουργούς για ολιγοήμερες διακοπές και επιφυλακή. Επισήμως, η κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια αυτά, υποστηρίζοντας ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι έχοντας εξασφαλίσει περιβάλλον σταθερότητας και ανάκαμψης της οικονομίας, γρήγορα θα αναστραφεί το αρνητικό γι’ αυτήν κλίμα. Κυβερνητικά στελέχη δεν αρνούνται, πάντως, ότι ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για εκλογές, με το επιχείρημα ότι θα μπορούσε έτσι να εξασφαλιστεί «δεξιά παρένθεση» και σύντομα να υπάρξουν νέες εκλογές, με τον νέο εκλογικό νόμο, που θα επαναφέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μέσα από ένα σχήμα συνεργασίας.

Διευκρινίζουν, ωστόσο, ότι πρόκειται απλά για εισηγήσεις που ο πρωθυπουργός προσώρας απορρίπτει. Εξάλλου, όπως αναφέρουν, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για τη δεύτερη «αξιολόγηση», αλλά και για τη ΔΕΘ, όπου ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να παρουσιαστεί θορυβώντας για τις θεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, τις οποίες θα παρουσιάσει ως μείζονα παρέμβαση υπέρ του λαού, όταν στην πραγματικότητα συνιστούν προσαρμογές στις ανάγκες του κεφαλαίου. Κατά τα ειωθότα, αναμένεται να δώσει λεπτομερή αναφορά στο κεφάλαιο για το τι έπραξε η κυβέρνησή του για την ανάκαμψη της κερδοφορίας και να εντάξει στο υποσχεσιολόγιο προς το λαό τις δράσεις διαχείρισης της ακραίας φτώχειας.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός