«Πέρασε» στην COSCO το 51% του ΟΛΠ



Πριν καλά καλά κατακάτσει ο κουρνιαχτός που σήκωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το ποιο κόμμα προωθεί καλύτερα τις ιδιωτικοποιήσεις, ολοκληρώθηκε μέσω χρηματιστηρίου η μεταβίβαση στην COSCO του 51% των μετοχών του ΟΛΠ με το ΤΑΙΠΕΔ να …πανηγυρίζει.

Πλέον και τυπικά από σήμερα η κινεζική COSCO ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών του ΟΛΠ καθώς κατέβαλε το ποσό των 280.500.000 ευρώ για την απόκτηση περίπου 12,750 εκατ. μετοχών στην τιμή των 22 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζει πως «μία συμφωνία – ορόσημο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και συνολικά για την ελληνική οικονομία ολοκληρώνεται σήμερα με τη χρηματιστηριακή μεταβίβαση του πλειοψηφικού ποσοστού 51% των μετοχών του ΟΛΠ ΑΕ στην Cosco (Hong Kong) Group Limited».

Προσθέτει οτι «η Cosco (Hong Kong) Group Limited θα αποκτήσει το 67% του ΟΛΠ έναντι συνολικού τιμήματος 368,5 εκατ. ευρώ, σε δύο στάδια. Σήμερα, ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της συναλλαγής, με την Cosco (Hong Kong) Group Limited να καταβάλει ποσό ύψους 280,5 εκατ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ και να καθίσταται μέτοχος 51% του ΟΛΠ ΑΕ» και προσθέτει πως «το δεύτερο στάδιο της συναλλαγής προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός πέντε ετών από σήμερα με την εκπλήρωση των όρων της Συμφωνίας Αγοραπωλησίας Μετοχών (SPA), εκ των οποίων βασικός είναι η επιτυχής ολοκλήρωση των υποχρεωτικών επενδύσεων συνολικής αξίας 300 εκατ. ευρώ, οπότε η Cosco (Hong Kong) Group Limited θα καταβάλει στο ΤΑΙΠΕΔ επιπλέον 88 εκατ. ευρώ και θα αυξήσει το μερίδιό της στoν ΟΛΠ κατά 16%, σε 67%».

 http://www.902.gr

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός