Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΟΓΕ: Απαίτησε δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιάΑπό την κινητοποίησηΠαιδικούς σταθμούς, δημόσιους και δωρεάν, για όλα τα παιδιά απαίτησαν δεκάδες γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Ανάμεσά τους μητέρες που είδαν την αίτησή τους στο πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) να απορρίπτεται με την αιτιολογία: «Δεν δικαιούστε voucher λόγω κάλυψης των κονδυλίων».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αθήνας.

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση και το αίτημα της ΟΓΕ για συνάντηση, κανένας εκπρόσωπός του δεν μπόρεσε να δεχθεί την αντιπροσωπεία των φορέων. Τη στάση του υπουργείου και την πολιτική που αφήνει χιλιάδες παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών κατήγγειλε η πρόεδρος της ΟΓΕ, Μαιρήνη Στεφανίδη. Όπως τόνισε, η δράση των συλλόγων και των ομάδων της ΟΓΕ για το ζήτημα των παιδικών σταθμών θα συνεχιστεί σε κάθε δήμο και γειτονιά, αλλά και με νέα παρέμβαση στο υπουργείο, διεκδικώντας το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή.

Εκτός από τα 48.000 παιδιά που «κόπηκαν» από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, καθώς και εκείνα οι γονείς των οποίων δεν είχαν καν το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση σε αυτό, χωρίς θέση στους σταθμούς κινδυνεύουν να βρεθούν ακόμα και βρέφη και νήπια που πήραν το «voucher», αφού υπάρχουν περιοχές όπου δεν υπάρχει αντίστοιχη διαθεσιμότητα δομών και θέσεων.

http://www.902.gr

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 778094Συνολικές αναγνώσεις:
  • 26Αναγνώσεις σήμερα:
  • 357264Συνολικοί επισκέπτες:
  • 3Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ