ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη



Φωτό αρχείουΚινητοποίηση το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη διοργανώνουν Σωματεία και Συνδικάτα του Πειραιά με αφορμή τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (17 προς 18 Σεπτέμβρη) από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 29 Αυγούστου, ύστερα από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και στην οποία συμμετείχαν πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς του Πειραιά.

Στην κινητοποίηση καλούν: Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, Παράρτημα Πειραιά Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής, Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών Καθαριστριών Περιφέρειας Πειραιά, Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά.  

Καλούν επίσης και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ, Ιατρικής ΕΚΠΑ, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ, Φοιτητικής Εστίας Αθήνας, Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Μηχανολόγων ΕΜΠ, Οικονομικού ΕΚΠΑ, ΕΜΜΕ (Δημοσιογραφίας) ΕΚΠΑ.

Σε ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα αναφέρουν:

«Στις 18 του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, λίγες μέρες μετά τη δολοφονική ενέδρα που έστησαν σε συναδέλφους μας συνδικαλιστές κομμουνιστές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, στέλνοντας 9 από αυτούς αιμόφυρτους στο νοσοκομείο. Τα δύο περιστατικά ήταν η «κορύφωση» της «δράσης» που είχε αναπτύξει όλη την προηγούμενη περίοδο η Χρυσή Αυγή, με δολοφονίες και χτυπήματα σε βάρος μεταναστών, επιθέσεις σε νεολαίους, ακόμα και μαθητές.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός της περιοχής του Πειραιά δεν ξεχνάμε ποιος είναι ο ρόλος της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Είναι τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου, που τα αμολάνε και τα μαζεύουν ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Μέσα στη Βουλή έχουν ξεσκιστεί να καταθέτουν επερωτήσεις για παραπάνω φοροαπαλλαγές και άλλη στήριξη στα αφεντικά τους, τους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους. Την ίδια ώρα που τσεκουρώνεται ο λαός μέσα στους χώρους δουλειάς στηρίζουν την ένταση της εκμετάλλευσης και θέλουν σιγή νεκροταφείου.

Έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό όλα αυτά τα χρόνια να φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία ευρέσεως εργασίας και να στέλνουν Έλληνες εργαζόμενους στα αφεντικά τους με 18 ευρώ μεροκάματο. Άνοιξαν στην εργατούπολη του Περάματος δουλεμπορικό γραφείο και αυτό που κάνουν μέχρι τώρα είναι να σπάνε τα μεροκάματα εις βάρος των υπόλοιπων εργαζομένων , για να στέλνουν φθηνό κρέας στους εργολάβους και τους εφοπλιστές, είναι απέναντι σε όποιον αντιστέκεται στο χώρο δουλειάς του στην γειτονιά του για να βάλει φρένο στα μνημονιακά μέτρα.

Αυτή είναι η δήθεν αντισυστημική τους δράση!

Τα Σωματεία μας από την αρχή είχαν δηλώσει ότι η ιδεολογία του φασισμού, του ναζισμού, που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από το χρώμα, από την εθνικότητα κλπ, έχει σαν στόχο τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης. Γι’ αυτό πριν απ’ όλα πρέπει να καταδικαστεί στη συνείδηση του εργαζομένου, της νεολαίας, ότι είναι το δολοφονικό χέρι του συστήματος απέναντι στον εργαζόμενο που διεκδικεί, που προσπαθεί αγωνιζόμενος να καλυτερεύσει τις συνθήκες που ζει. Δεν είναι τυχαία η δολοφονική δράση και η τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής. Είναι το φυσικό επακόλουθο μιας εγκληματικής ιδεολογίας του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να είναι σε επιφυλακή. Δεν πρέπει «να βγουν λάδι» οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε κάθε εργαζόμενη, κάθε εργαζόμενο, τις νέες και του νέους των δήμων του Πειραιά, να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση που καλούν τα σωματεία μας. Να απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά στην προσπάθεια αθώωσης στη συνείδηση του λαού, της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της χρυσής αυγής και των αφεντικών της. Να οργανώσουμε συνολικά τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας ενάντια στο σύστημα που μας τα στερεί και όσους το στηρίζουν».

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός