ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Συγκέντρωση σήμερα για την απόφαση-πρόκληση να μπει στο «αρχείο» η Αναφορά για τις γερμανικές αποζημιώσεις



Την απόφαση της ΕΕ, που με τις πλάτες της ελληνικής κυβέρνησης, βάζει στο αρχείο, χωρίς καμιά συζήτηση την Αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης-Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) -που προωθήθηκε από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ- για τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας από τα εγκλήματα των ναζιστικών κατοχικών στρατευμάτων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, καλώντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει την Πέμπτη 15 Σπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. μπροστά στα γραφεία της ΕΕ (Βασ. Σοφίας).

Δύο μέρες νωρίτερα, την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη το μεσημέρι, αντιπροσωπεία της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Χρήστο Τσιντζιλώνη θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα στο Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Στην ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ αναφέρονται τα εξής:

«Πρόκληση ενάντια στον Ελληνικό λαό, την ηρωική ΕΑΜική Αντίσταση και τις βαριές θυσίες του στην πάλη κατά του φασισμού και προσβολή απέναντι στην ιστορική μνήμη και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών της Ευρώπης αποτελεί η προχτεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Επιτροπή Αναφορών) «να βάλει στο αρχείο» χωρίς καμιά συζήτηση την Αναφορά που είχε καταθέσει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ -με τη στήριξη της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ- για τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει το γερμανικό κράτος στο λαό και τη χώρα μας από τα εγκλήματα των ναζιστικών κατοχικών στρατευμάτων.

Η στάση αυτή των οργάνων της ΕΕ δείχνει χαρακτηριστικά πως η ιμπεριαλιστική αυτή ένωση κάθε άλλο παρά τα συμφέροντα των λαών υπηρετεί, αρνούμενη να αναγνωρίσει καν τα δίκια των λαών, όπως του λαού μας.

Όμως απαράδεκτη είναι και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης που, αντί να τοποθετηθεί και να υποστηρίξει το δίκιο του λαού και της χώρας μας, στην ουσία, αρνήθηκε να υποστηρίξει την Αναφορά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για τη διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών οφειλών και αποζημιώσεων.

Απλώς, «για να ρίξει στάχτη στα μάτια», αντί επίσημης τοποθέτησης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέθεσε κοινή επιστολή των προέδρων, της Βουλής Ν. Βούτση και της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τρ. Μηταφίδη με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού που έγιναν πρόσφατα στο Κομμένο Άρτας και τη γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις οφειλόμενες πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Μάλιστα, η επιστολή αυτή στάλθηκε όχι απ’ ευθείας αλλά «δι’ αντιπροσώπου», της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κούνεβα!

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καταγγέλλει την ΕΕ και την απαράδεκτη στάση της να αρνείται να τοποθετηθεί αν αποδέχεται τις διεθνείς συμφωνίες που καθόρισαν τις πολεμικές αποζημιώσεις για τις καταστροφές του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και προβάλλει πως το ζήτημα είναι διμερές μεταξύ ΟΔ Γερμανίας και Ελλάδας, σαν Πόντιος Πιλάτος…

Επίσης η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που, ενώ δημαγωγεί ασύστολα πως διεκδικεί τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις, στην πράξη -όπως έκαναν και όλες οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις- το αρνείται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τη μη κατάθεση επίσημα του αιτήματος στην Επιτροπή Αναφορών της ΕΕ, η κυβέρνηση έδωσε το πρόσχημα στην ΕΕ (Επιτροπή Αναφορών) να αρνηθεί καν τη συζήτηση της σχετικής Αναφοράς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Πέρα από τις καταγγελίες των παραπάνω -έχοντας δεδομένη και τη συμπαράσταση και αγωνιστική διεκδίκηση του ΚΚΕ που είναι το μοναδικό κόμμα που διαχρονικά παλεύει για να πληρωθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις- η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διαβεβαιώνει τους περήφανους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής μας Αντίστασης, τους φίλους και τους απογόνους, ολόκληρο τον ελληνικό λαό πως θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι να δικαιωθεί ο λαός μας».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :www.902.gr

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός