ΔΑΣΚΑΛΟΙ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ Απεργούν σήμερα ενάντια στις περικοπές



24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, ενώ τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε η ΟΛΜΕ. Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητούν άμεση απόσυρση των ρυθμίσεων που πέρασε η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να κρύψει κάτω από το χαλί τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, μαζικούς μόνιμους διορισμούς, στήριξη της Ειδικής Αγωγής.

Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί, απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, με τηνΠανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, να απευθύνει κάλεσμα για την οργάνωση της απεργίας και μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση.

«Μετά από 30 χρόνια, ξεκινούν χωρίς κενά, όλοι οι δάσκαλοι και τα βιβλία είναι στις αίθουσες και περιμένουν τα παιδιά», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, από το 132ο Δημοτικό Σχολείο στην Γκράβα, όπου παρέστη στον αγιασμό. Ένα σχολείο όπου την πρώτη βδομάδα οι μαθητές θα σχολάνε μια ώρα νωρίτερα και δεν θα λειτουργήσει Ολοήμερο, αφού… δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Στην Ανατολική Αττική, ο αγιασμός έγινε με 31 τάξεις να μην έχουν δάσκαλο, ενώ η πρώτη εικόνα είναι ότι αρκετά ειδικά σχολεία και δομές Ειδικής Αγωγής δεν θα λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες, λόγω της έλλειψης βοηθητικού και ειδικού επιστημονικού εκπαιδευτικού προσωπικού. Για παράδειγμα, στο ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου θα πηγαίνει μόνο η πρώτη τάξη από τις τέσσερις, μόνο για τρεις ώρες, λόγω της έλλειψης του βοηθητικού προσωπικού. Στο ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλείου, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό, οι γονείς είναι σε αναμονή για τη λειτουργία του. Στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω προτάθηκε να μην πηγαίνουν τα παιδιά που θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα, λόγω έλλειψης βοηθητικού προσωπικού, όπως και στο Ειδικό Σχολείο Πυλαίας θα πάνε μόνο όσα παιδιά μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και οι μισοί μαθητές περίπου θα μείνουν σπίτι…

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη, καλούν σύλλογοι δασκάλων και νηπιαγωγών και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στις 11.30 καλεί τους δάσκαλους και νηπιαγωγούς το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης

Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών Πάτρας, καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει το πρωί της Πέμπτης, στις 10.30, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στην Αλεξανδρούπολη, οι εκπαιδευτικοί που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο.

Σε συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ, στις 10.00, καλεί τους δασκάλους του νησιού ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης».

Στην Κέρκυρα το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης στις 11 το πρωί.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: www.902.gr

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός