Ανακοίνωση για την Υγεία της Επιτροπής του ΠΑΜΕ Α/Σ Πειραιά



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Αθήνα 11.02.2014

Συνάδελφοι – σσες,
Το αγαθό της υγείας είναι το πολυτιμότερο για τον άνθρωπο όπως όλοι ομολογούμε. Δυστυχώς, αυτό το κοινωνικό αγαθό τα τελευταία, ειδικά χρόνια, έχει γίνει αντικείμενο στυγνής εκμετάλλευσης.
Οι κυβερνήσεις των τεσσάρων τελευταίων χρόνων, κάτω από τις επιταγές ΠΑΣΟΚ – ΝΔ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τρόικας (Ε.Ε – ΕΚΤ – ΔΝΤ) ψήφισαν σωρεία νόμων με τους οποίους υποβαθμίζουν και κατεδαφίζουν την κοινωνική ασφάλιση ενώ, παραδίδουν την υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού, στους μονοπωλιακούς ομίλους και στο μεγάλο κεφάλαιο που λυμαίνονται και αυτό τον χώρο.
Καταλήστευση και λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων, μείωση των εργοδοτικών εισφορών και μαζική ανεργία, αλλά και αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα κι εξετάσεις, έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, κατάργηση και συγχώνευση αυτών, έλλειψη βασικών και αναλώσιμων ειδών στα νοσοκομεία όπως, γάζες, σεντόνια, οινόπνευμα κ.α, έλλειψη φαρμάκων από τα νοσοκομεία, γενόσημα αμφίβολης ποιότητας, καταβολή όλου του ποσού της διαφοράς από τον ασφαλισμένο μεταξύ του συνταγογραφούμενου φαρμάκου που του δίνει ο γιατρός και του αντίστοιχου γενόσημου, δημιουργία ενός προβληματικού, ελλειμματικού ΕΟΠΥΥ και τώρα κατάργηση του, πολύωρη αναμονή των ασθενών στα επείγοντα των νοσοκομείων (φτάνει τις 8 με 9 ώρες), αποκλεισμός εκατομμυρίων ανασφάλιστων ανθρώπων απ’ όλες τις βαθμίδες της υγείας, δημιουργούν μια εφιαλτική κατάσταση για τη φτωχή λαϊκή οικογένεια.
Ειδικότερα για τον κλάδο μας, ξέρουμε πολύ καλά ότι, η ιδιαιτερότητα της εργασίας μας, δημιουργεί πολλά προβλήματα υγείας στους συναδέλφους. Γιατροί κι Επιστημονικοί Σύμβουλοι υγείας έχουν αναφερθεί πολλές φορές κατά καιρούς, στο πόσο η φύση και οι συνθήκες της εργασίας μας, επιβαρύνουν την υγεία μας.
Άγχος, καυσαέρια, επιθέσεις (φραστικές αλλά και χειροδικίες) από επιβάτες ή άλλους οδηγούς, καθιστική δουλειά, καθώς και κακές συνθήκες υγιεινής, είναι μερικές μόνο από τις αιτίες που, επιδρούν αρνητικά στην υγεία των οδηγών λεωφορείων. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι, να τραυματίζονται να νοσήσουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους (πολλές φορές κι ενώ είναι εν ενεργεία), από σοβαρές ασθένειες όπως καρδιοαγγειακά νοσήματα, καρκίνο, παθήσεις των οστών, της σπονδυλικής στήλης, των άκρων κ.α .
Η πρόσβασή μας όμως στις υπηρεσίες υγείας μετά την αύξηση του κόστους των υποβαθμισμένων παροχών υγείας αλλά και τη συνεχόμενη φτωχοποίηση μας, γίνεται όλο και πιο προβληματική σχεδόν «ασήκωτη» , οικονομικά.
Το Π.Α.Μ.Ε συνάδελφοι, πρωτοστατεί ακόμη μια φορά και αγωνίζεται και γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.

Γι’ αυτό, πέρα από το συλλαλητήριο για την υγεία που πραγματοποιήθηκε στις 4 Φλεβάρη, σε καλούμε να παρευρεθείς κοντά μας στις 13.2.2014 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00 στην Παμπειραϊκή συγκέντρωση για την υγεία έξω από το ΕΚΠ και στις 18.2.2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 έξω από το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας στην παρέμβαση που κάνει η ΕΠΙΤΡΟΠΗ του Π.Α.Μ.Ε του Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ μαζί με συνταξιουχικές ενώσεις, Λαϊκές επιτροπές της περιοχής και Επιτροπές Ανέργων.

Αυτή είναι η δεύτερη παρέμβαση που κάνουμε μέσα σε λίγους μήνες στο Κρατικό Νοσοκομείο.
Η προάσπιση του δικαιώματος της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ για μας και τις οικογένειές μας, είναι καθήκον μας!

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΜΕ Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός