ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ: Στο πλευρό των δυο εργαζομένων που απολύθηκαν από την «Ευρωκλινική»



Φωτό αρχείουTο επόμενο διάστημα αναμένεται η έκδοση της απόφασης της αγωγής που κατέθεσαν κατά της εργοδοσίας δυο εργαζόμενοι που απολύθηκαν από την «Ευρωκλινική», και που εκδικάστηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Φλεβάρη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, υπήρχε παρουσία από το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, καθώς και συνδικαλιστών και εργαζομένων του κλάδου από διάφορους χώρους δουλειάς, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους δυο εργαζόμενους.

Ενδεικτικό του ρόλου της «πέμπτης φάλαγγας» που παίζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός μέσα στις γραμμές του εργατικού –-συνδικαλιστικού κινήματος και στους τόπους δουλειάς, είναι ότι, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, υπέρ της εργοδοσίας κατέθεσε μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου της «Ευρωκλινικής», από την πλειοψηφούσα παράταξη στη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών τονίζει:

«Η απόλυση των δύο συνάδελφων, συνδικαλιστών, μελών της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση της «Ευρωκλινικής», λίγες μέρες μετά την απεργία του κλάδου την 1η Ιούλη, με προφανή στόχο την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας στο χώρο δουλειάς.

Διεκδικούν την ακύρωση της απόλυσης, το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση».

Το Σωματείο υπογραμμίζει πως «στις ιδιαίτερα κρίσιμες σημερινές συνθήκες, όπου σχεδιάζεται νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, έχει καθοριστική σημασία σύσσωμος ο κλάδος να δηλώσει έμπρακτα τη στήριξή του στους συναδέλφους μας», εκφράζοντας την ανάγκη «να μην ανεχτούμε την απόπειρα της εργοδοσίας να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση, να βάλει εμπόδια στον αγώνα των εργαζομένων».

http://www.902.gr

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός