ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 6/3/2014



 

Logo1

7/3/2014

Συνάδελφοι-σσες
Χθές το πρωϊ στις 10 στην Ομόνοια οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ διοργάνωσαν συλλαλητήριο για τους ανέργους. Η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών παραβρέθηκε εκεί διεκδικώντας ΦΘΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ με μείωση της τιμής του εισητηρίου κατά 50%, δωρεάν μετακίνηση για ανέργους-φοιτητές-σπουδαστές-χαμηλοσυνταξιούχους-ΑΜΕΑ, Συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.
Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν με πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να προβούν σε συνάντηση με τον Υπουργό για να του καταθέσουν τα δίκαια αιτήματά τους για την ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους κάτι το οποίο είχε αναγγελθεί πάνω από δύο εβδομάδες νωρίτερα. Ο Υπουργός όμως δεν ήταν εκεί, επέλεξε να το σκάσει και να κρυφτεί 5 λεπτά πριν την συνάντησή του με τους διαδηλωτές, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αδιαφορία και την αδιαλλαξία της κυβέρνησης προς τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Όταν οι διαδηλωτές προχώρησαν προς το Υπουργείο Οικονομικών κλούβες με ΜΑΤ ειχαν κλείσει την Σταδίου και υποδέχτηκαν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα, μάλιστα όταν η κορυφή της πορείας έφτασε εκεί και προσπάθησε να περάσει η απάντηση ήταν γκλόμπ και δακρυγόνα σε άνεργους, εκπροσώπους σωματείων και ευρωβουλευτές. Με τα ρόπαλα των ΜΑΤ χτυπάνε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνουνε πλάτες. Βέβαια δεν έχουμε αυταπάτες.
Τα αντιλαϊκά μέτρα πάνε πακέτο με τα μέτρα καταστολής. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζεται μαζική συμμετοχή και οργάνωση στα σωματεία, συσπείρωση με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να σπάσει το δόγμα της κυβέρνησης «Νόμος και τάξη» που στηρίζει το κεφάλαιο και την ένωσή του, την Ε.Ε.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός