Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ για ενημέρωση σχετικά με την πρόταση για τη νέα ΣΣΕ



Θεσσαλονίκη 1-9-2017

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ

Κάλεσμα για ενημέρωση σχετικά με την πρόταση για τη νέα ΣΣΕ

Συνάδελφοι-σσες,
Εν όψη της ΔΕΘ τα κυβερνητικά κλιμάκια με επικεφαλής τον πρωθυπουργό θα επιδοθούν σε ένα ακόμα show απάτης και αποπροσανατολισμού και ένας από τους βασικούς πυλώνες αναφοράς θα είναι ο Οργανισμός στον οποίο εργαζόμαστε. Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ γνωρίζουμε την αλήθεια και αυτή είναι εντελώς διαφορετική από όσα θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός και τα επιτελεία του. Έχοντας στα χέρια μας το τελικό σχέδιο της πρότασης που βρίσκεται σε διαβούλευση μεταξύ υπουργείου και του προεδρείου του Συνδικάτου έχουμε να σας πούμε τα εξής:

Πρόκειται για το χειρότερο σχέδιο ΣΣΕ που έχει υπάρξει στην ιστορία –τουλάχιστον των τελευταίων δεκαετιών- του Συνδικάτου μας!!!

Η πλειοψηφία του Συνδικάτου για να σώσει το τομάρι της και να διασφαλίσει τα προνόμια της και την μακροημέρευση της στις καρέκλες, έκανε στροφή 180ο και τώρα στηρίζει με τα μπούνια αυτούς που κατηγορούσε ως καταστροφείς του ΟΑΣΘ. Αυτό όμως συνεπάγεται την άνευ όρων παράδοση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις ορέξεις του Υπουργείου και της νέας διοίκησης.

  • Η πλειοψηφία του Συνδικάτου κωλυσιεργεί σκόπιμα και δεν ενημερώνει τους εργαζόμενους για: Τις μεγάλες μειώσεις μισθών
  • Τις αλλαγές προς το χειρότερο στα εργασιακά και άρα στην καθημερινότητα των οδηγών και όχι μόνο
  • Την εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας μετά το 2019 και τις παραπέρα δυσμενείς επιπτώσεις που αυτό θα επιφέρει στη ζωή των εργαζομένων

Ως Επιτροπή Αγώνα αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να ενημερώσουμε για όλα τα παραπάνω γιατί στη χάβρα της Γ. Συνέλευσης δεν πρόκειται –σκόπιμα- να γίνει καμιά σοβαρή ανάλυση και πολλοί συνάδελφοι θα ψηφίσουν χωρίς να γνωρίζουν τι τους περιμένει… Στη σύσκεψη θα παρευρεθεί συνάδελφος μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας (ΟΣΜΕ) και εργαζόμενος οδηγός της Ο.ΣΥ για να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις. Η Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την:

ΠΕΜΠΤΗ 7-9-2017 στην αίθουσα του 1ου ορόφου του ΕΚΘ
Το πρωί στις 10:30 π.μ. και το απόγευμα στις 19:00 μ.μ.

Παράλληλα καλούμε του συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ κόντρα στην κυβερνητική προπαγάνδα γνωρίζοντας ότι η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ για τον ΟΑΣΘ φέρνει:

  • Μείωση μισθών
  • Εντατικοποίηση της εργασίας
  • Μείωση του συγκοινωνιακού έργου
  • Αυξήσεις στα εισιτήρια

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ στην
πλ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
στις 18:30

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός