Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ: Όλοι στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 8 ΝοέμβρηΤην προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018 αποφάσισε η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, συντονίζοντας τα αγωνιστικά του βήματα με τα άλλα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία σε όλη τη χώρα, που πήραν απόφαση για πανελλαδική πανεργατική απεργία. Καλούμε όλα τα σωματεία της δύναμης του Κέντρου να συνεδριάσουν και να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην απεργία 8 Νοέμβρη.

Την ημέρα της απεργίας το ΕΚΠ διοργανώνει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο καλώντας σε μαζική συμμετοχή.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Η απεργία στις 8 Νοέμβρη είναι μια πρώτη απάντηση στη συνεχιζόμενη αντεργατική πολιτική, στα ψέματα και τις αυταπάτες όπου επιδίδεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μιλάει για επαναφορά και υποχρεωτικότητα, επεκτασιμότητα των ΣΣΕ, διατηρώντας τους αντεργατικούς νόμους καθώς στη συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων δεν υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Την ίδια στιγμή εφαρμόζει το νόμο Βρούτση για τον κατώτερο μισθό, που πλέον μετονομάζεται σε νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση. Είναι ο νόμος που, όπως όλοι θυμόμαστε, είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, και τώρα μαζί με τη ΝΔ. τον εφαρμόζει καταργώντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση με τον εκάστοτε υπουργό θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό με κριτήρια την «παραγωγικότητα», την «ανταγωνιστικότητα», την «απασχόληση», την «ανεργία», δηλαδή όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που τσάκισε και τσακίζει μισθούς και δικαιώματα.

Να απαντήσουμε αγωνιστικά στην εργοδοτική επιθετικότητα που εκφράζεται με παραπέρα πετσόκομμα στους μισθούς, την εντατικοποίηση, τις απολύσεις, τις καθημερινές απειλές και την τρομοκρατία για όποιον διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Να απαντήσουμε, καμία συμμετοχή της χώρας μας στα ΝΑΤΟικά σφαγεία, όπου εμπλέκει τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας την πολιτική αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, κάνοντας τη χώρα μας μια απέραντη στρατιωτική βάση για τους Αμερικανούς. Προετοιμάζει να εγκαταστήσει, δίπλα στην Πάτρα, στον Άραξο, πυρηνικά όπλα. Αυτή η πολιτική μυρίζει μπαρούτι, εμπλέκει τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς βάζοντάς την στο στόχαστρο πολεμικών αναμετρήσεων με τεράστιες συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Να απαντήσουμε τώρα «Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ, καμία εμπλοκή στα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους, οι λαοί δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα».

Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνει η κυβέρνηση, ότι όλα θα διορθωθούν τη στιγμή που κρατά ανέπαφο και επεκτείνει όλο το αντεργατικό πλαίσιο των τριών μνημονίων.

Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους στην Πάτρα να δώσουν τη μάχη της συμμετοχής στην απεργία στις 8 Νοέμβρη, ενωμένοι, αγωνιστικά και μαχητικά μέσα από τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες να βγούμε όλοι στην απεργία, να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς.

Να πάρουμε όλοι μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το ΕΚ Πάτρας την Πέμπτη 8 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ. στο ΕΚ Πάτρας.

Να διεκδικήσουμε:

Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

Αύξηση στους μισθούς, στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές.

Σταθερή δουλειά για όλους, όχι στις απολύσεις, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, όλης της φοροληστείας.

Καμία εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ – ΕΕ. ΟΧΙ στα πυρηνικά στον Άραξο.

Όλες και όλοι στην απεργία 8 Νοέμβρη. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση, 10.30 π.μ. στο ΕΚ Πάτρας. Όλοι στην απεργία – Κανένας απεργοσπάστης».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 421253Συνολικές αναγνώσεις:
  • 57Αναγνώσεις σήμερα:
  • 224449Συνολικοί επισκέπτες:
  • 52Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ