ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ Στάση εργασίας την Τρίτη 11 Ιούνη



Στάση εργασίας, την Τρίτη 11 Ιούνη, από τις 8 π.μ. ως τις 11 π.μ., με συγκέντρωση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση, προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

«Βάζουμε τέρμα στις αυθαιρεσίες εργολάβων και διοίκησης!» αναφέρει το σωματείο και απαιτεί «Εδώ και τώρα να φύγουν οι εργολάβοι απ’ τα νοσοκομεία. Άμεσα να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – ανάκτηση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα. Δημόσια και δωρεάν Υγεία με υψηλού επιπέδου παροχές για όλο το λαό!».

Η κινητοποίηση αφορά τους τραπεζοκόμους – βοηθούς μάγειρες – σεκιούριτυ των εργολαβικών συνεργείων, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών στο νοσοκομείο, που για μια ακόμη φορά παραμένουν επί δίμηνο απλήρωτοι, όπως και τους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας (ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση) όπου παρά τις παρεμβάσεις που διοργάνωσε το Σωματείο το προηγούμενο διάστημα και τις δεσμεύσεις της διοίκησης, συνεχίζεται το απαράδεκτο φαινόμενο των συνεχών μετακινήσεων κι εναλλαγής προσωπικού (κύρια των εργολαβικών συνεργείων) σε διάφορα νοσοκομεία, αλλά και της ανάθεσης αλλότριων καθηκόντων (με προφορικές μάλιστα εντολές), χωρίς ανάλογη εκπαίδευση, κατάσταση που προφανώς δημιουργεί όρους μη ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για προσωπικό, αρρώστους και περίοικους.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός