Η ΠΑΣΚΕ κάνει έξωση στα Σωματεία των Συνταξιούχων από το Εργατικό Κέντρο Καβάλας



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Την έξωση των Συνταξιουχικών Σωματείων από το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, καταγγέλλουν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

Συγκεκριμένα, με επιστολή που κοινοποιήθηκε προς τα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ, ΒΦΛ και Πετρελαίων, που συστεγάζονται σε ένα μικρό γραφείο στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου, τους γνωστοποιείται η επικείμενη έξωσή τους, με πρόσχημα την έλλειψη χώρων και ότι χρειάζονται το συγκεκριμένο γραφείο για …εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Τα Εργατικά Σωματεία καταγγέλλουν το γεγονός, τονίζοντας ότι «την απόφαση δεν την πήρε ποτέ το Διοικητικό Συμβούλιο» και κάνουν λόγο για «γελοίες προφάσεις» περί επιμόρφωσης των εργαζομένων και των ανέργων, καθώς «πρόκειται για τα γνωστά επιδοτούμενα προγράμματα, που εκτός από κάτι ψίχουλα που παίρνουν οι συμμετέχοντες, στήνεται ένα μεγάλο φαγοπότι για τους διοργανωτές».

«Αυτό που ενοχλεί τη συνδικαλιστική μαφία του ΕΚ είναι ότι τα συνταξιουχικά σωματεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, είναι καθημερινά σε επαφή με συνταξιούχους και τα γραφεία τους είναι πραγματικά κέντρα συνδικαλιστικής δράσης και οργάνωσης, ανοιχτά για όλους τους συναδέλφους», τονίζουν τα εργατικά σωματεία και προσθέτουν:

«Έχουν βάλει στο στόχαστρο τώρα και τους συνταξιούχους! Αυτούς που παρά τα χρόνια που βαραίνουν, δίνουν το παράδειγμα στους νεώτερους συναδέλφους ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από εκείνον του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Που παλεύουν για το δικαίωμα στη σύνταξη, για την οποία μόχθησαν μια ολόκληρη ζωή και πλήρωσαν αδρά, για το δικαίωμα στην Υγεία και την Πρόνοια, για να έχουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους ένα καλύτερο μέλλον. Αυτούς που αγωνίζονται πριν από όλα για την αξιοπρέπειά τους. Αλλά κάτι τέτοια, για την πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ είναι μάλλον ψιλά γράμματα μπροστά στον καημό να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των κυβερνήσεων και των αφεντικών». (Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ)

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός