ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ» Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις



 

Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας στη «Χαλυβουργική» να πετάξει στην ανεργία το σύνολο των εργαζομένων, έκαναν τη Δευτέρα το μεσημέρι σωματεία και εργαζόμενοι.

Στην παράσταση συμμετείχε αντιπροσωπεία του επιχειρησιακού σωματείου, ενώ στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής, μετά από πρόταση των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, προκήρυξε την ώρα της κινητοποίησης στάση εργασίας για τα σωματεία της δύναμής του.

Παρότι το υπουργείο είχε ενημερωθεί για τη διαμαρτυρία, όπως καταγγέλλουν τα σωματεία κανένας εκπρόσωπός του δεν συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία τους.

Η εργοδοσία έχει αναγκάσει σε «εθελούσιες αποχωρήσεις» τους περίπου 150 εναπομείναντες εργάτες – απαιτώντας μάλιστα να υπογράψουν ένα απαράδεκτο κείμενο για να πάρουν δεδουλευμένα και αποζημίωση και προχωρά στην οριστική παύση της λειτουργίας του εργοστασίου. Με τον τρόπο αυτό έκανε το τελευταίο βήμα σε μια πορεία που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, με περίπου 300 εργαζόμενους να έχουν ήδη καταλήξει στην ανεργία με «οικειοθελείς» απολύσεις, με τους μισθούς να μειώνονται, τη διαθεσιμότητα και την εκ περιτροπής εργασία να διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ οι τελευταίοι εργαζόμενοι, που πλέον απολύονται, αντιμετώπισαν τους προηγούμενους μήνες την απληρωσιά.

Το Συνδικάτο Μετάλλου καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους σε όποια μελλοντική επιχειρηματική δραστηριότητα της εργοδοσίας, καθώς η επιχείρηση δεν έχει κηρύξει πτώχευση αλλά «παύει τη λειτουργία» του εργοστασίου.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός