ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ Κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης των εκπαιδευτικών



Στο πλευρό του εκπαιδευτικού Μιχάλη Ρούσου, μέλους του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής ο οποίος κλήθηκε την Παρασκευή σε απολογία από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, βρέθηκαν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών σωματείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καταγγέλλοντας τις προσπάθειες κατάργησης του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης των εκπαιδευτικών.

Δήλωσαν έτσι τη συμπαράστασή τους στο συνάδελφό τους ο οποίος κλήθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής σε«ακρόαση – παροχή εξηγήσεων» μετά από αναφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Μαρκοπούλου και της διευθύντριας του σχολείου προς τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Η κλήση έγινε με βάση τα ερωτήματα του Συλλόγου Γονέων αν επιτρέπεται εκπαιδευτικοί να μοιράζουν «πολιτικά φυλλάδια έξω από το σχολείο» και αν επιτρέπεται «η ανάρτηση αφισών πολιτικών σχηματισμών στο χώρο του σχολείου».

Την ενέργεια της Διεύθυνσης καταγγέλλουν με ψηφίσματά τους ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη τη χώρα και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δήλωσε την Παρασκευή πως δεν πρόκειται να συνεχιστεί η διαδικασία ωστόσο σημείωσε πως από την πλευρά της η Διεύθυνση, με την κλήση του εκπαιδευτικού, εφάρμοσε το νόμο. Οι εκπρόσωποι των σωματείων από την πλευρά τους κατήγγειλαν την παρουσία της αστυνομίας στη συγκέντρωση και την άρνηση της Διεύθυνσης να δεχτεί αντιπροσωπεία τους. Κάλεσαν παράλληλα σε συνέχιση των παρεμβάσεων ενάντια στην καλλιέργεια του φόβου και αντιδραστικών αντιλήψεων, τονίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που υφίστανται τις συνέπειες αυτών των πολιτικών έχουν δικαίωμα και να συζητούν και να παλεύουν μαζί.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός