Την Πέμπτη 21-9 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ σε 24ωρη βάση



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    20-9-2023

Την Πέμπτη 21-9 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ σε 24ωρη βάση

Για μια ακόμα φορά οι παρατάξεις του προεδρείου ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΡΟΜΕΑΣ μαζί με τη ΔΑΚΕ υπονόμευσαν την απόφαση για 24ωρη απεργία και πήραν μια light απόφαση για Στάση Εργασίας στην έναρξη και στη λήξη της βάρδιας.
Στο άτυπο Δ.Σ. είπαμε ότι η όποια απόφαση έπρεπε να παρθεί από τη Γ. Συνέλευση.
Ακόμα από τον Αύγουστο μέσω δημοσιευμάτων ήταν γνωστό το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Ποια μέτρα πήρε η πλειοψηφία του Σ.Ε. ΟΑΣΘ για να ενημερώσει και να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων ; Κανένα ! Η ΔΑΣ είναι η μόνη παράταξη που σήκωσε στις πλάτες της το θέμα της ενημέρωσης των εργαζομένων για το νομοσχέδιο.
Στο πρόσφατο συλλαλητήριο της ΔΕΘ η πλειοψηφία κάλεσε τους συναδέλφους στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ που ήταν αυτές οι δυνάμεις που απέρριψαν τώρα την πρόταση για 24ωρη απεργία.
Αντίθετα η ΔΑΣ ήταν στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στη ΔΕΘ που τώρα ζήτησαν στο Δ.Σ. της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ να παρθεί απόφαση 24ωρης απεργίας.
Επίσης η ΔΑΣ ήταν παρόν στην ημερίδα για τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα πριν τη ΔΕΘ από συνδικάτα της πόλης μας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Η πλειοψηφία του Σ.Ε.ΟΑΣΘ παρόλο που κλήθηκε δεν εμφανίστηκε.
Πριν από 10 μέρες συνέβη ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο αμαξοστάσιο του Φοίνικα με συνάδελφο οδηγό να πέφτει από τη σκάλα στην προσπάθεια του να γεμίσει νερό το δοχείο του λεωφορείου. Η πλειοψηφία του Σ.Ε.ΟΑΣΘ τόσες μέρες μετά δεν έχει πει ούτε λέξη !
Πως λοιπόν να έρθουν σε μια ημερίδα για εργατικά ατυχήματα αυτοί που με τη σιωπή τους καλύπτουν την εργοδοσία από τις ευθύνες της ;;
Η κατάργηση του 5ημερου, του 8ωρου, της ποινικοποίησης της απεργίας είναι αιτία για πόλεμο για την εργατική τάξη της χώρας !
Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πως απαντούν ; Με στάση εργασίας 3 ωρών…..
Κατά τα άλλα όλες αυτές οι παρατάξεις στις ανακοινώσεις τους «σκίζουν τα ρούχα τους» με αιτήματα για ΣΣΕ που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων κλπ, κλπ.
Και πως θα διεκδικηθεί αυτό εάν δεν συγκρουστούν οι εργαζόμενοι με την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης ; Με μια Στάση Εργασίας στην έναρξη και λήξη της βάρδιας ;;
Τρανό παράδειγμα για το πως κερδίζονται τα δικαιώματα είναι οι κινητοποιήσεις μας το καλοκαίρι του 2022 όπου το αρχικό ποσό των 750.000 ευρώ που έδινε το Υπουργείο Οικονομικών για την ΣΣΕ αίφνης λίγο πριν από τη ΔΕΘ αυξήθηκε στα 4,2 εκατομμύρια (!!) και εάν οι εργαζόμενοι άκουγαν στην τότε Γ. Συνέλευση τη ΔΑΣ να συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις το ποσό της ΣΣΕ θα ήταν μεγαλύτερο και τα δικαιώματα περισσότερα.
Συνάδελφοι-σσες, δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την πολιτική που θα μας μετατρέψει σε σύγχρονους σκλάβους.
Να υπερασπιστούμε τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματα μας.
Να πετάξουμε έξω από τα συνδικάτα τους ανθρώπους της εργοδοσίας για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών.
Η απάντηση μας πρέπει να είναι μόνο μια : ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ !!

Με βάση την απόφαση της Ομοσπονδίας για 24ωρη απεργία όλοι καλυπτόμαστε και μπορούμε να απεργήσουμε δηλώνοντας το είτε στο σταθμάρχη του αμαξοστασίου, είτε στην υπηρεσία της «Κίνησης».

Απεργούμε και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των σωματείων της Θεσσαλονίκης στις 10:30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός