ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ



19-9-2023

Αποτελεί χρέος των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. των σωματείων να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην 24ωρη απεργία, να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι ώστε να καταδικαστεί στην πράξη και να αποκρουστεί η πρόταση νόμου της κυβέρνησης που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζομένους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, που εισάγει τις συμβάσεις μηδενικών ωρών θέλοντας να δημιουργήσει ακόμα πιο ευέλικτους και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα εργαζόμενους, έρμαια στις ορέξεις της εργοδοσίας, που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και την περιφρούρηση της απεργίας.

Ψεύδεται όποιος ισχυριστεί ότι δεν μας αφορά. Κοροϊδεύει όποιος αναπαράγει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για αυξήσεις και φιλεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου. Μας αφορά όταν προβλέπει εξαήμερη αντί για πενθήμερη εργασία για επιχειρήσεις 24ωρης λειτουργίας και μειώνει τις σχετικές προσαυξήσεις της αργίας και του ρεπό. Μας αφορά όταν προβλέπει φυλάκιση «τουλάχιστον έξι μηνών» και χρηματικές ποινές για όποιον εργαζόμενο περιφρουρεί την απεργία του εμποδίζοντας τους απεργοσπάστες – τσιράκια της εργοδοσίας να πάρουν το φαΐ από το στόμα αυτών που αγωνίζονται. Προφανώς και δεν είναι φιλεργατικό ένα νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε ακόμα περισσότερους κλάδους, που νομιμοποιεί την εργασία μέχρι και 13 ώρες σε τουλάχιστον 2 εργοδότες, που μπορεί να είναι και ένας με διαφορετικά ΑΦΜ, που λύνει τα χέρια στους εργοδότες να χρησιμοποιούν στη δούλεψή τους σκλάβους και όχι εργαζόμενους.

Είναι ακόμα ένας κρίκος της ίδιας αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, που διοικούν ένα κράτος εχθρικό απέναντι στις ανάγκες και την ίδια τη ζωή των ανθρώπων του μόχθου αλλά εξαιρετικά φιλικό στις επενδύσεις και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι η ίδια πολιτική της εφαρμογής του κόστους – οφέλους που από τη μία θεωρεί κόστος τις αναγκαίες αυξήσεις για αξιοπρεπείς μισθούς ώστε να ζούμε από μία δουλειά και από την άλλη νομιμοποιεί τον εργασιακό μεσαίωνα με δουλειά από ήλιο σε ήλιο για την κάλυψη των αναγκών μας και την αντιμετώπιση της ακρίβειας, γυρνώντας τους δείκτες του ρολογιού 2 αιώνες πίσω. Είναι η ίδια πολιτική που θεωρεί κόστος την προστασία της ζωής και της περιουσίας των εργαζομένων και του φτωχού λαού, που μας καίει σε ένα καύσωνα και μας πνίγει σε μία βροχή από τη μία και από την άλλη χαρίζει πακτωλό δισεκατομμυρίων στους επιχειρηματικούς ομίλους της δήθεν πράσινης ενέργειας, του εφοπλιστικού, τραπεζικού τουριστικού κεφαλαίου κ.α.

Κάτω από αυτή την πίεση των εξελίξεων οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ εδώ και μέρες έχουμε καταθέσει προτάσεις για σύγκληση Γ.Σ. και Δ.Σ. στο ΣΕΛΜΑ ώστε να παρθεί απόφαση απεργίας για τους εργαζόμενους στη ΣΤΑΣΥ ενάντια σε ένα τερατούργημα. Το ίδιο έκαναν και οι δυνάμεις μας στα άλλα σωματεία του χώρου.

Η στάση του προεδρείου με τις συνεχείς αναστολές και καθυστερήσεις δεν κάνει τίποτε άλλο από το να δίνει χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση για να περάσει το νομοσχέδιό της σαν οδοστρωτήρας αντιμετωπίζοντας τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να καλέσουν Δ.Σ. το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγες μόνο ώρες πριν την απεργία. Ας βγάλει ο καθένας μας τα συμπεράσματά του και να κρίνει τη στάση και τις επιλογές της πλειοψηφίας στο Δ.Σ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η οργή, η αγανάκτηση να γίνει οργανωμένος αγώνας. Την Πέμπτη στις 21 του Σεπτέμβρη να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ δεν συναινούν στο τσάκισμα της ζωής τους. Την Πέμπτη στις 21 του Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ να φωνάξουμε δυνατά και να ακουστεί προς κάθε κατεύθυνση ένα : ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!. Την Πέμπτη στις 21 του Σεπτέμβρη έχουμε χρέος να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς στη ΣΤΑΣΥ.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΥ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΟΛΕΘΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός