ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ Νέες κινητοποιήσεις από σήμερα Τρίτη



Με το σύνθημα «Συνεχίζουμε μαχητικά τον αγώνα για τα αυτονόητα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών», το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ο «Ευαγγελισμός» προχωρά σε συνέχιση των κινητοποιήσεών του, όπως αποφάσισε στην συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο, την Παρασκευή 20 Νοέμβρη.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο σημειώνει:

«Εκτιμώντας την γενικότερη δυσμενή κατάσταση για τους ασθενείς και για μας, που φέρνουν τα κυβερνητικά μέτρα (πλειστηριασμοί, ασφαλιστικό, υγεία πρόνοια κ.λπ.) συνεχίζουμε αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσαμε εδώ κι ένα μήνα με στόχο την ανακούφιση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των μαχόμενων υγειονομικών στην προοπτική ανατροπής της βαρβαρότητας που εδραιώνεται με την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ – ΔΝΤ – μονοπωλιακών ομίλων που υλοποιεί απαρέγκλιτα και αυτή η κυβέρνηση.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου: Σύσκεψη με τους εργαζόμενους των χειρουργείων 7.15 πμ στην πυλωτή των χειρουργείων. Επίσης, αποκλεισμός των ταμείων στη Γενική Εφημερία γι’ άλλη μια φορά ώστε να μην πληρώνουν στα επείγοντα οι ανασφάλιστοι, αλλά και οι ασφαλισμένοι των οποίων οι εξετάσεις δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου: Σύσκεψη με τους εργαζόμενους των εργαστηρίων 12.30 το μεσημέρι (έξω από το Βιοχημικό Τμήμα (3ος ορ. κτιρίου εργαστηρίων).

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου: Αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι συνταξιουχικές ενώσεις με αιχμή το ασφαλιστικό και τις παροχές υγείας – πρόνοιας, στα πλαίσια της αντίληψής μας για ενδυνάμωση της κοινωνικής συμμαχίας με άλλα στρώματα που θίγονται από αυτή την πολιτική. Επίσης, σύσκεψη με τους διοικητικούς υπαλλήλους στη 1 μμ έξω από την κεντρική Γραμματεία.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου: Συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα Επείγοντα, στις 8 π.μ. με συμμετοχή κά εργαζομένων, ανέργων, λαϊκών επιτροπών, συνταξιούχων, συλλόγων ασθενών για να απαιτήσουμε ξανά:

  • Μαζικές Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού
  • Άμεση Χρηματοδότηση του Νοσοκομείου σύμφωνα με τις ανάγκες.
  • Να Πληρωθούν Τώρα τα Δεδουλευμένα στους Εργολαβικούς Εργάτες.
  • Ένταξη στα Β.Α.Ε.
  • Ανάπτυξη Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Μονιμοποίηση Όλων των Συμβασιούχων – Επικουρικών – ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ.

Κορυφώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με τη μαζική συμμετοχή στην Πανυγειονομική Απεργία στις 2 Δεκέμβρη διεκδικώντας όλα τα παραπάνω. Διαδηλώνουμε στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας. Παραμένουμε σε ετοιμότητα αγωνιστική προκειμένου να αποκρούσουμε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που θα επιχειρήσει να φέρει στο αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση ενδεχομένως αιφνιδιαστικά!

Τέλος, προγραμματίζουμε επιπλέον κινητοποιήσεις που θα εστιάζουν στην ανατροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας των υγειονομικών και στη σταθερή και μόνιμη δουλειά των εργολαβικών εργατών χωρίς ατομικές συμβάσεις οποιασδήποτε μορφής και χωρίς εργολάβους.

Ταυτόχρονα, διεκδικούμε να μην γίνει αναδρομική κράτηση στις αποδοχές συναδέλφων που πριν δύο χρόνια -χωρίς δική τους υπαιτιότητα- βγήκαν σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης δομών υγείας και τώρα οι Διοικήσεις τους ζητούν να επιστρέψουν εφάπαξ υπέρογκα ποσά και μάλιστα έντοκα!»

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός