Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας : Καλούμε σωματεία, οργανώσεις, εργαζόμενους, όλο το λαό της περιοχής σε εκδήλωση συμπαράστασης στους συναδέλφους του Ομίλου Ζούρα.



ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΡΙΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Καλούμε σωματεία, οργανώσεις, εργαζόμενους, όλο το λαό της περιοχής σε εκδήλωση συμπαράστασης στους συναδέλφους του Ομίλου Ζούρα.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν για πάνω από ένα μήνα την απεργία καθώς ο εργοδότης δεν καταβάλλει ούτε ευρώ από τα δεδουλευμένα πέντε μισθών που χρωστάει την ώρα που σκορπάει λεφτά δεξιά και αριστερά για να συντηρήσει τον απεργοσπαστικό του μηχανισμό και να ασκεί τρομοκρατία.

Στόχος του είναι υπογράψει συμβάσεις 500€ το μήνα, με εκ περιτροπής εργασία, να απολύει όποτε θέλει και να πληρώνει αν έχει κέφια. Θέλει του δουλεύουν χωρίς όρους για να αυξήσει την κερδοφορία του. Δεν ανέχεται το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια κερδήθηκαν πλήθος από κατακτήσεις στην επιχείρηση χάρη στη δημιουργία και την αγωνιστική δράση του σωματείου.

Δεν πρέπει να του το επιτρέψουμε. Όλο το προηγούμενο διάσημα οι συνάδελφοι του ομίλου Ζούρα με τη δράση τους και το πνεύμα ταξικής αλληλεγγύης που καλλιέργησαν συνέβαλλαν στην ανάπτυξη αγωνιστικών διαθέσεων σε ολόκληρο τον κλάδο στην ενδυνάμωση και του κλαδικού σωματείου μας. Γι’ αυτό και συγκέντρωσαν τα πυρά όλων των επιχειρηματιών του κλάδου. Θέλουν όλοι τους την ήττα της απεργίας για να εφαρμόσουν και οι ίδιοι ανενόχλητοι παρόμοια μέτρα.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ!

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους που είναι και δικός μας. Στηρίζουμε τα αιτήματά τους:

1. Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα για Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και επίδομα αδείας 2015.

2. Να ανακληθούν οι απολύσεις.

3. Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας. Χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας.

4. Να υπογραφεί η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Δίνουμε όλοι το παρόν στην εκδήλωση αλληλεγγύης

Προσφέρουμε και υλική βοήθεια στους απεργούς, τρόφιμα και χρήματα, για να μπορέσουν να κάνουν γιορτές και να συνεχίσουν τον αγώνα τους

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός