ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Η παντελής έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας οδηγεί σε συχνά εργατικά ατυχήματα



Παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη με αφορμή τα συνεχόμενα εργατικά ατυχήματα που έφτασαν σε σημείο να υπάρχει και νεκρός πραγματοποίησε την Τετάρτη 23 Μάρτη το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Το Συνδικάτο ανέδειξε το γεγονός ότι τα εργατικά ατυχήματα στο Δήμο της Αθήνας αποτελούν συχνό φαινόμενο λόγω της παντελούς έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας αλλά της υποστελέχωσης που επικρατεί σήμερα στο δήμο εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, αλλά και της υποβάθμισης στο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Κατήγγειλαν την υποκριτική στάση του δημάρχου που έκανε ότι δεν γνώριζε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του αμαξοστασίου.

«Έχει ευθύνες γιατί υλοποιεί πλήρως την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κύριο στόχο τη μείωση του «κόστους», δημιουργώντας αυτές τις ελλείψεις και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, με αποτέλεσμα να έχουμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές», σημειώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και καλεί τους εργαζόμενους «να διεκδικήσουν τώρα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να απαιτήσουν τώρα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κανένας δήμαρχος και καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των εργαζομένων».

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός