ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Logo1Aθήνα, 1-4-2014

Συνάδελφοι – σσες,
Οι εξελίξεις στον Κλάδο μας, αλλά και συνολικότερα για τους εργαζόμενους, είναι ραγδαίες.Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. συμφώνησε με την Τρόικα για νέες ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μπροστά μας έχουμε την περαιτέρω συρρίκνωση των μισθών, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση τριετιών, δικαίωμα στον εργοδότη για lock-out (ανταπεργία).
Αυτά είναι τα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η συμφωνία συγκυβέρνησης – Τρόικα και έρχονται να προστεθούν στις αντεργατικές ανατροπές που έχουν συντελεστεί ως σήμερα.
Στις αστικές συγκοινωνίες, η κυβέρνηση προχωρεί σε νέο κύμα απολύσεων (μετά από αυτές του ΜΕΤΡΟ).
Στο όνομα της «κάθαρσης« και του χτυπήματος της «διαφθοράς» ανακάλυψε εργαζόμενους που έχουν παραποιήσει τίτλους σπουδών στη διαδικασία της πρόσληψής τους.Oι διεφθαρμένες κυβερνήσεις με τις διορισμένες διοικήσεις τους ―ενός σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος― παριστάνουν τους άφθαρτους.
Ρίχνουν βορά τους εργαζόμενους στους μηχανισμούς που έστησαν τα κόμματα που εναλλάσσονταν στις κυβερνήσεις, κρατώντας τους όμηρους τα προηγούμενα χρόνια στις διοικητικές και συνδικαλιστικές παραφυάδες τους.
Η κυβέρνηση δεν ανοίγει τυχαία αυτό το ζήτημα.
Είναι στρατηγική επιλογή η συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου, που συνεπάγεται απολύσεις, κατάργηση δικαιωμάτων, ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Εκπορεύεται από τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά για την απελευθέρωση των μεταφορών, τη διάλυση της δημόσιας Συγκοινωνίας και το πέρασμα σε ιδιωτικές κοινοπραξίες με συμμετοχή ή όχι του Δημοσίου.
Στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνονται τα προγράμματα απασχόλησης (πεντάμηνα) που ήδη τρέχουν και στον ΟΑΣΑ για να καταπολεμήσουν τάχα την ανεργία.
Εσείς, συνάδελφοι, έχετε επιπλέον λόγους για να απεργήσετε, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα. Το μέλλον μας δεν είναι η σύγχρονη σκλαβιά με μισή δουλειά, μισή ζωή, στην ανακύκλωση ανέργων.
Διαμορφώνουν συνθήκες αρένας μεταξύ των ανθρώπων του μόχθου, θέλουν να κυριαρχήσει το «φύγε εσύ, να ‘ρθω εγώ», «ο θάνατός σου, η ζωή μου» δηλαδή και αυτοί ως κυβερνώντες και ως «Σύστημα» να μένουν στο απυρόβλητο.
Το προηγούμενο διάστημα, απέλυσαν τους συναδέλφους της ΣΤΑ.ΣΥ (ΜΕΤΡΟ), σήμερα απολύουν συναδέλφους της Ο.ΣΥ. Το κουβάρι των απολύσεων είναι ακόμη στην αρχή. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!!!
Βασικός στυλοβάτης της αντεργατικής βαρβαρότητας της συγκυβέρνησης είναι τα Σωματεία του χώρου με τις πλειοψηφίες που διαθέτουν.
Στην Ο.ΣΥ. υπέγραψαν Σ.Σ.Ε. που ανοίγει δρόμους στην εφαρμογή των μέτρων και στη ΣΤΑ.ΣΥ. συζητούν στην ίδια βάση να υπογράψουν νέα Σ.Σ.Ε.
Παλιές και νέες δυνάμεις του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού συνδιαλέγονται με την κυβέρνηση και τις Διοικήσεις στη λογική του μικρότερου κακού.
Αποπροσανατολίζουν τον Κλάδο, διατηρούν κλίμα ηττοπάθειας και συμβιβασμού, υπονομεύουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.
ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ!!!
Χωρίς Συνελεύσεις, χωρίς ενημέρωση του Κλάδου, ακολουθούν κατά γράμμα τη γραμμή της υποταγής και του εκφυλισμού του εργατικού κινήματος.
Συνάδελφοι – σσες,
Σ’ αυτές τις συνθήκες, είναι μονόδρομος ο αγώνας για την αναχαίτηση της επίθεσης και η αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρωτοστατούν για σύγκληση Γενικών
Συνελεύσεων σε όλα τα σωματεία του χώρου για συζήτηση όλων
αυτών των ζητημάτων και για απόφαση συμμετοχής του Κλάδου
στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙA στις 9 ΑΠΡΙΛΗ..απαγόρευση ουσιαστικά
της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας, εντάσσεται η επι-
στράτευση των συναδέλφων στη ΣΤΑ.ΣΥ. εδώ και ενάμιση χρόνο

Καμμία καθυστέρηση, καμμία αναμονή!

Κανένας δεν πρέπει να μείνει εκτός από τη μάχη!

Στον σχεδιασμό της συγκυβέρνησης για απαγόρευση ουσιαστικά
της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας, εντάσσεται η επι-
στράτευση των συναδέλφων στη ΣΤΑ.ΣΥ. εδώ και ενάμιση χρόνο.

Να σπάσουμε τον φόβο, τους εκβιασμούς
της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.


➽ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ.

➽ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ.
➽ Σ.Σ.Ε. που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.
 

Με ταξικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς
 Γραμματεία Π.Α.Μ.Ε. Αστικών Συγκοινωνιών

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός